VC Austrálie má za sebou prvé tréningy, v Melbourne kraľovali Norris a Leclerc

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
VC Austrálie má za sebou prvé tréningy, v Melbourne kraľovali Norris a Leclerc
Norris ovládol prvý tréning F1 v Austrálii.
Norris ovládol prvý tréning F1 v Austrálii.Profimedia
Úvodné tréningy na Veľkú cenu Austrálie F1 vyhrali Lando Norris (24) z McLarenu a Charles Leclerc (26) z Ferrari. Druhý bol úradujúci majster sveta Max Verstappen (26) z Red Bullu, ktorý v prvej časti stratil na Norrisa 18 tisícin sekundy a v popoludňajších jazdách zaostal za Leclercom o takmer štyri desatiny. Tretí bol v druhom tréningu Carlos Sainz (29), ktorý sa vracia po operácii slepého čreva.

Jazdci si v Melbourne zvykali na nové podmienky. Alexander Albon z Williamsu havaroval v prvom tréningu. Norris dosiahol najrýchlejší čas, pričom prvých šesť jazdcov sa zmestilo do jednej desatiny sekundy. Albon do druhého tréningu pre poškodenie podvozku už nenastúpil. Leclerc a Sainz dlho viedli, dvojicu Ferrari neskôr rozdelil Verstappen.

Vedúci muž priebežného poradia šampionátu Verstappen zaútočí v Austrálii na tretie víťazstvo v sezóne a 57. v kariére. V súčte s minulým ročníkom môže získať desiaty triumf za sebou a vyrovnať svoju rekordnú sériu z vlaňajška. Red Bull sa pokúsi získať tretie double v sezóne, doteraz ovládol preteky v Bahrajne a Saudskej Arábii

Program Veľkej ceny Austrálie bude pokračovať sobotňajším tretím tréningom, po ktorom sa pôjde od 6:00 SEČ kvalifikácia. Závod sa uskutoční v nedeľu o hodinu skôr.