Ricciardo a návrat do Red Bullu? O tom vôbec neuvažujem, vraví skúsený jazdec

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ricciardo a návrat do Red Bullu? O tom vôbec neuvažujem, vraví skúsený jazdec
Daniel Ricciardo na tlačovej konferencii v Melbourne.
Daniel Ricciardo na tlačovej konferencii v Melbourne.AFP
Daniel Ricciardo (34) sa vo štvrtok dištancoval od špekulácií o možnom prestupe do Red Bullu v roku 2025 a vyhlásil, že sa sústredí len na preteky. "Žiadne špekulácie neriešim," povedal pred víkendovou Veľkou cenou Austrálie.

O Austrálčanovi sa už nejaký čas špekuluje ako o možnom nástupcovi Sergia Péreza, ale on sám má za sebou zatiaľ slabý štart do sezóny. S rezervným tímom Red Bull RB skončil Ricciardo v Bahrajne na 13. mieste a v Saudskej Arábii dokonca až na 16. priečke.

"Špekulácie neriešim," uviedol v Melbourne o svojom spojení s Red Bullom, kde pretekal v rokoch 2014 až 2018. "Myslím si, že naším cieľom je vždy dosiahnuť na čo najlepšie umiestnenia. Potom sa môže stať čokoľvek," dodal.

A pokračoval. "Momentálne sa sústredím len na to, aby som jazdil čo najlepšie. Nepozerám sa zbytočne dopredu. A či uvažujem o angažmáne v Red Bulle, o ktorom hovoríte? Nie."

Tridsaťštyriročný Ricciardo nahradil v polovici minulej sezóny Nycka de Vriesa v tíme AlphaTauri. Ricciardo, víťaz ôsmich VC, sa s McLarenom rozlúčil na konci roka 2022, ale až do svojho prestupu do AlphaTauri zostal na scéne Formuly 1 ako rezervný jazdec Red Bullu.