Z nemocnice do prvého radu Veľkej ceny. Sainza operácia slepého čreva nezastavila

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Z nemocnice do prvého radu Veľkej ceny. Sainza operácia slepého čreva nezastavila
Sainz sa blysol parádnym návratom.
Sainz sa blysol parádnym návratom.Reuters
Carlos Sainz (29) z Ferrari bude na nedeľňajšej Veľkej cene Austrálie štartovať z prvého radu vedľa víťaza kvalifikácie Maxa Verstappena (26). Španiel sa len dva týždne po operácii slepého čreva vrátil do kolotoča pretekov.

Sainz vynechal Veľkú cenu Saudskej Arábie pre zdravotné problémy, teraz sa bez akéhokoľvek tréningu vrátil na svoje miesto a v Albert Parku potvrdil svoje kvality. Hoci mu chýba plná kondícia, v Melbourne takmer neurobil žiadnu chybu a v sobotu mohol Verstappenovi vyfúknuť pole position, nebyť pomerne pomalého záverečného sektora v poslednom kole.

"Nebudem klamať, že nie som v pohode, keď jazdím, ale dokážem to. Pokiaľ to dokážem urobiť bez bolesti... Samozrejme, je tu dosť nepohodlia a divných pocitov, ale žiadna bolesť, takže mi to umožňuje tlačiť na pílu," priznal španielsky jazdec.

Madridský rodák bol jediným pretekárom iného tímu než Red Bull, ktorý v roku 2023 vyhral preteky - na najvyšší stupienok sa postavil v Singapure. Jeho najrýchlejšie kolo v melbournskej kvalifikácii bolo o štvrť sekundy pomalšie ako Verstappenov výkon. Sainz povedal, že mohol byť rýchlejší.

"Myslím si, že v dnešnej dobe musíte byť stopercentný, aby ste porazili Maxa, to som dnes nebol. Pravdepodobne preto mi ušla pole position. Dám do toho absolútne všetko, pretože od Singapuru ubehol už nejaký čas a odvtedy je na tom najvyššom stupienku on," uviedol navrátilec.

"Ak je nejaký víkend, kde máme dobré tempo, tak je to tento. Zložitá trať na predbiehanie, zradná na pneumatiky. Takže kto vie? Myslím, že by sme mohli mať šancu," dodal Sainz.

Jeho tímový kolega Charles Leclerc sa kvalifikoval na piatom mieste, ale po penalizácii Sergia Péreza z Red Bullu postúpil na štvrtú priečku štartového roštu. Mexičan dostal trest poklesu troch miest za bránenie Nicovi Hulkenbergovi, štartovať tak bude z pozície číslo šesť.