Ricciardo odišiel so zlomeninou, veľký debut v F1 si odkrúti mladý Novozélanďan

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ricciardo odišiel so zlomeninou, veľký debut v F1 si odkrúti mladý Novozélanďan

Lawson pozná monopost Red Bullu z testovania.
Lawson pozná monopost Red Bullu z testovania.Reuters
Liam Lawson (21) absolvuje svoju premiéru vo Formule 1 v tíme AlphaTauri na Veľkej cene Holandska po tom, čo si Austrálčan Daniel Ricciardo (34) zlomil zápästie, uviedol v piatok tím vlastnený spoločnosťou Red Bull.

Austrálčan havaroval v tretej zákrute v druhom voľnom tréningu na okruhu Zandvoort a bol prevezený do nemocnice na ďalšie vyšetrenia.

"Röntgen potvrdil, že utrpel zlomeninu záprstnej kostičky na ľavej ruke, toto zranenie mu neumožní pokračovať v plnení svojich povinností," uvádza sa vo vyhlásení AlphaTauri. Lawson je oficiálnym rezervným jazdcom tímu.

Ricciardo sa do F1 vrátil minulý mesiac v Maďarsku ako náhrada za holandského jazdca Nycka de Vriesa a tento víkend by to boli jeho tretie preteky v sezóne. Pri havárii to namieril rovno do bariér, aby sa vyhol McLarenu krajana Oscara Piastriho, ktorý na tom istom mieste narazil niekoľko sekúnd predtým.

Skúsenejší z austrálskych jazdcov nadával cez tímovú vysielačku. V bolestiach vyliezol z monopostu a držal si ľavé zápästie.

Lawson sa zúčastnil na troch voľných tréningoch tímov AlphaTauri a Red Bullu, v roko 2023 pretekal v japonskej SuperFormule po tom, čo v minulej sezóne skončil tretí v F2.

Ricciardovo zranenie prichádza v obzvlášť nevhodnom čase, keďže po pretekoch v Zandvoorte hneď nasleduje Veľká cena Talianska v Monze. Nový pretekár sa stane desiatym Novozélanďanom, ktorý bude štartovať na Veľkej cene - prvým od roku 2018, keď Brendon Hartley okúsil Toro Rosso (predchodca AlphaTauri).