Schyľuje sa k prekvapeniu? Ferrari ovládlo piatkové tréningy v Singapure

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schyľuje sa k prekvapeniu? Ferrari ovládlo piatkové tréningy v Singapure

Aktualizované
Charles Leclerc bol v singapurskom prvom tréningu najrýchlejší.
Charles Leclerc bol v singapurskom prvom tréningu najrýchlejší.Profimedia
Charles Leclerc (25) udával tempo prvého piatkového tréningu na VC Singapuru, jeho kolega Carlos Sainz (29) zase ovládol druhý tréning. Jazdci Ferrari budú dúfať, že im rýchlosť vydrží. Ukončili by tak sériu pätnástich víťazstiev v rade šampiónov z Red Bullu.

Monacký pilot, ktorý v minuloročných nočných pretekoch štartoval z pole position, zajazdil na pouličnom okruhu Marina Bay najlepší čas 1:33,350 minúty. Tímový kolega Carlos Sainz bol o 0,078 sekundy pomalší v tréningu so žltými vlajkami, ktoré varovali jazdcov pred plazmi na trati.

O tri hodiny neskôr sa situácia vymenila. Sainz bol prvý s časom 1:32,120, zatiaľ čo Leclerc za ním zaostal o 18 tisícin sekundy. 

Líder šampionátu Max Verstappen, ktorý sa usiluje o jedenásty triumf za sebou a po 14 pretekoch má už náskok 145 bodov pred kolegom Sergiom Pérezom, bol prv tretí najrýchlejší (+0,126), neskôr bol až ôsmy s výrazným mankom (+0,732). Tretiu pozíciu v FP2 obsadil George Russell na Mercedese (+0,358).

Verstappen v Singapure ešte nevyhral, ani tam neštartoval z pole position. Red Bull po dominantnom výkone vo Veľkej cene Talianska na okruhu Monza označil Ferrari za hlavnú hrozbu.

"Myslím, že táto trať bude pre nás jednou z najťažších v sezóne," povedal šéf tímu Red Bull Christian Horner pre televíziu Sky Sports.

"Jej charakteristika nehrá prirodzene silným stránkam auta a budeme musieť byť na vrchole svojich síl, aby sme udržali víťazné tempo. Vidíte, že Ferrari vyzerá byť rýchle, McLaren je tu taktiež, rovnako Mercedes. Víkend môže byť veľmi, veľmi tesný," doplnil.

"Na trati je opäť jašterica, tentoraz o niečo menšia," oznámil do vysielačky Verstappen, ktorý sa v roku 2016 na tej istej trati stretol s oveľa väčšou. "Rozumiem. Možno má Godzilla dieťa," odpovedal jeho inžinier s humorom. Russell neskôr počas prvého tréningu narazil aj na ďalšie.