Sezóna, aká sa nemusí opakovať. Verstappen v prípade titulu nepotrebuje 20 triumfov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sezóna, aká sa nemusí opakovať. Verstappen v prípade titulu nepotrebuje 20 triumfov

Žiadny iný pilot nedominoval uplynulej sezóne takým spôsobom, ako Max Verstappen.
Žiadny iný pilot nedominoval uplynulej sezóne takým spôsobom, ako Max Verstappen.Reuters
Max Verstappen (26) a Red Bull ešte len nedávno ukončili najdominantnejšiu sezónu Formuly 1, ale trojnásobný majster sveta v piatok nešetril pri svojich slovách motiváciou. Fanúšikom i verejnosti prezradil, ako on i stajňa môžu byť ešte lepší.

Šampióni z Red Bullu vyhrali 21 z 22 pretekov v roku 2023, zatiaľ čo 26-ročný Holanďan získal rekordných 19 víťazstiev - vrátane desiatich v rade, čím stanovil rad ďalších prvenstiev.

V rozhovore s novinármi pred slávnostným odovzdávaním cien FIA v Baku Verstappen skonštatoval, že to bola naozaj príjemná sezóna a teší sa na to, že v 2024 bude pokračovať v nastolenom tempe a dosiahne nové míľniky.

"Reálne to, samozrejme, nemôže byť oveľa lepšie ako to, čo sme dosiahli, ale myslím si, že to nie je vždy o snahe vyhrať 20 veľkých cien," zamyslel sa trojnásobný majster sveta.

"Je to aj o tom, že sa jednoducho snažíme nájsť zlepšenia v rámci seba i auta. Ak to znamená, že sme zlepšili auto a opäť zabojujeme o prvenstvo a vyhráme len 10 pretekov, je to v poriadku."

"Vždy existujú veci, ktoré môžeme urobiť lepšie, to vieme. Auto bolo veľmi, veľmi dominantné, ale videli sme aj niekoľko aspektov, ktoré môžeme urobiť lepšie a na tom pracujeme pre budúci rok."

Šéf tímu Red Bull Christian Horner nadviazal, že tím sa vždy usiluje o dokonalosť, ale očakáva, že v budúcej sezóne budú súperi bližšie. "Pochybujem, že štatisticky budeme schopní opäť dosiahnuť to, čo sme dokázali teraz," vyriekol Brit, ktorý vyzdvihol Verstappenovu konzistenciu.

"V tomto biznise sa stále učíte. Vieme, že pole sa bude približovať, videli sme to na rôznych miestach v priebehu roka. Musíme sa zlepšovať, musíme sa neustále vyvíjať," dodal na záver Horner.