Tretí tréning pred VC Saudskej Arábie patril Verstappenovi, ovládol aj kvalifikáciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tretí tréning pred VC Saudskej Arábie patril Verstappenovi, ovládol aj kvalifikáciu
Aktualizované
Verstappen potvrdil rýchlosť svojho monopostu.
Verstappen potvrdil rýchlosť svojho monopostu.TASR
Holandský pilot Max Verstappen (26) z Red Bullu si vyjazdil pole position na Veľkej cene Saudskej Arábie. V piatkovej kvalifikácii dosiahol čas 1:27,472 minúty. Druhý skončil monacký jazdec Charles Leclerc (26) z Ferrari s mankom 0,319 sekundy. Tretí finišoval Mexičan Sergio Pérez (34) na Red Bulle (+0,335 s).

Verstappen najskôr dominoval na tréningu. Vyštartoval so sadou mäkkých pneumatík a zajazdil o 0,146 sekúnd lepší čas ako druhý Charles Leclerc z Ferrari. Monačan bude mať po zvyšok víkendu nového kolegu, stal sa ním rezervný jazdec Oliver Bearman. Mladý Brit zastupuje Carlosa Sainza, ktorý má zápal slepého čreva a musí podstúpiť operáciu.

Bearman mal v tamojších pretekoch F2 štartovať z pole position za tím Prema. Vyskúšal si však jazdu vo Ferrari a v treťom tréningu bol 10. najrýchlejším účastníkom. Sergio Pérez stratil na Leclerca takmer tri desatiny a uzavrel prvú trojku. 

Číňan Čou Kuan-jü spôsobil zastavenie tréningu na približne 10 minút, keď stratil kontrolu nad svojím Sauberom v siedmej zákrute a narazil do bariér. Zo situácie vyviazol bez zranení, na monoposte ale spôsobil značné škody. Tím tak teraz odštartoval preteky s časom, aby auto stihol opraviť a byť na štarte piatkovej kvalifikácie. Tá sa začína o 18:00 SEČ.

Po reštarte tréningu skončil na štvrtom mieste George Russell, hneď za ním sa umiestnil jeho krajan Lando Norris. TOP 10 doplnili Alonso, Stroll, Piastri, Hamilton a spomínaný nováčik Bearman. 

V kvalifikácii sa Holanďan opäť dostal pred konkurenciu. Trojnásobný majster sveta vybojoval svoju druhú pole position v sezóne a celkovo 34. v kariére. Vlani v kvalifikácii pre problémy s monopostom skončil až na 15. mieste.

Výsledky kvalifikácie na VC Saudskej Arábie:

1. Max Verstappen (Hol./Red Bull) 1:27,472 min

2. Charles Leclerc (Mon./Ferrari) + 0,319 s

3. Sergio Pérez (Mex./Red Bull) + 0,335

4. Fernando Alonso (Šp./Aston Martin) + 0,374