Úvodný tréning na VC Saudskej Arábie pre Verstappena, v druhom bol dominantný Alonso

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Úvodný tréning na VC Saudskej Arábie pre Verstappena, v druhom bol dominantný Alonso
Aktualizované
Verstappen bol takmer o priepastné dve desatiny najrýchlejším mužom prvého tréningu.
Verstappen bol takmer o priepastné dve desatiny najrýchlejším mužom prvého tréningu.AFP
Víťazom úvodného štvrtkového tréningu na Veľkú cenu Saudskej Arábie seriálu Formuly 1 sa stal Max Verstappen (26) na Red Bulle. Holandský trojnásobný majster sveta, ktorý ovládol minulotýždňové otváracie preteky v Bahrajne, dosiahol čas 1:29,659 minúty na mestskom okruhu v Džidde dlhom 6,174 kilometra. Najrýchlejším mužom druhého tréningu bol Fernando Alonso (42), ktorý reprezentuje Aston Martin. Hodnota jeho kola sa zastavila na 1:28,827 minúty.

Prvý tréning

Verstappen zajazdil najlepší čas približne dvadsať minút pred vypršaním vypísaného limitu, keď v danom momente predbehol Georgea Russella na Mercedese. Brit sa nakoniec umiestnil na štvrtom mieste s mankom 280 tisícin sekundy.

Druhú priečku si uchmatol veterán Alonso na Aston Martine (+0,186 s), tretí skončil Verstappenov tímový kolega Sergio Pérez (+0,209). Za pomyselnými prvými dvomi radmi finišovali monoposty Ferrari Charlesa Leclerca (+0,371) a Carlosa Sainza (+0,505). 

Lance Stroll trafil s jeho Aston Martinom v úvode bariéru, pričom išlo o solídny náraz, no Kanaďan bol schopný pokračovať a nakoniec sa umiestnil v TOP 10 za ôsmym Lewisom Hamiltonom. Sedemnásobný víťaz šampionátu sa sťažoval na poskakovanie zadnej časti vozidla. Záver výsledkovej listiny obsadili pretekári Haasu.

Druhý tréning

Druhá hodinovka sa začala o desať minút neskôr, ako bolo plánované. Dôvodom boli údajne uvoľnené odtokové kanály v boxovej uličke. Fernando Alonso s Aston Martinom potvrdili formu z prvého tréningu. Španielsky matador sa vo štvrtok ako jediný dostal pod hranicu 1:29,0. 

Najbližšie k nej boli Russell (strata 0,230 sekundy) a Verstappen (+0,331 s). Pod pol sekundy sa zmestili ešte Leclerc (+0,353) a Pérez (+0,473). Výbornú rýchlosť víťaznej stajne potvrdil aj šiesty Stroll (+0,509). V záverečných dvadsiatich minútach boli na pláne pretekové simulácie. 

Druhý súťažný víkend sezóny, tentoraz v Saudskej Arábii, je posunutý v dôsledku ramadánu, ktorý sa začína v nedeľu. Preteky sú na programe už v sobotu (18:00), tretí tréning (14:30) a kvalifikácia v piatok (18:00).