Úsmevy v Red Bulle od ucha k uchu. Verstappen v prvý deň testov F1 jazdil vlastnú ligu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Úsmevy v Red Bulle od ucha k uchu. Verstappen v prvý deň testov F1 jazdil vlastnú ligu
Verstappen počas predsezónneho testovania.
Verstappen počas predsezónneho testovania.Reuters
Trojnásobný majster sveta Max Verstappen (26) ovládol dianie prvého dňa testov pred novou sezónou Formuly 1. Holanďan bol najrýchlejším mužom ako v dopoludňajšom tréningu, tak aj v poobedňajšom, pričom súperom ušiel o taký kus, až odborníci spomínali slovo "hrozivý".

Holandský jazdec, ktorý v minulej sezóne vyhral rekordných 19 z 22 pretekov, bol na čele doobedňajšieho tréningu s kolom rýchlejším, ako bol jeho najrýchlejší výkon v prvý deň na tom istom okruhu v Sachíre minulý rok. Jeho čas 1:32,548 minúty na rannom slnku je porovnateľný s minuloročným časom 1:32,837.

Druhý skončil Charles Leclerc z Ferrari a tretí Fernando Alonso na Aston Martine, ktorý bol posledným jazdcom v rozmedzí jednej sekundy od Verstappena. Austrálčan Oscar Piastri za McLaren zajazdil štvrté najrýchlejšie kolo. 

Hoci časy z testovania neznamenajú veľa, keďže tímy pracujú na svojich vlastných programoch s rôznymi prioritami, Red Bull RB20 vyzeral ako pôsobivá a agresívna evolúcia vozidla, ktoré vlani vyhralo všetky preteky okrem jedných. Verstappen vyzeral vyrovnane a akoby nemal problémy, keď absolvoval 65 kôl - viac ako vzdialenosť pretekov na púštnom okruhu.

A to všetko iba doobedu. Poobede Holanďan svoj čas ešte vylepšil na hodnotu 1:31,344 minúty (celkovo za deň stihol odjazdiť 143 kôl), pričom druhý Lando Norris na McLarene zaostal o 1,14 sekundy. Pod sekundu a pol sa zmestili ešte Carlos Sainz na Ferrari (+1,240), Daniel Ricciardo na RB (+1,255) a Pierre Gasly na Alpine (+1,461).

Niet divu, že sa na tvárach pracovníkov úradujúcich majstrov sveta v Pohári konštruktérov zjavovali úsmevy od ucha k uchu, veď akoby si Red Bull jazdil vlastnú ligu. "Niečo také sme v predsezónnych testoch ešte nevideli," zhodnotil situáciu bývalý pretekár F1 a súčasný pundit Jolyon Palmer. Jazdcov čakajú ešte dva dni testov, sezóna sa začína 2. marca pretekmi v Bahrajne.