Bude možné zdolať Red Bull? Chcem veriť tomu, že áno, vraví optimistický Norris

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bude možné zdolať Red Bull? Chcem veriť tomu, že áno, vraví optimistický Norris

Norris skončil v minulej sezóne šesťkrát druhý a raz tretí
Norris skončil v minulej sezóne šesťkrát druhý a raz tretíReuters
Lando Norris (24) je optimistický a verí, že vo farbách McLarenu dokáže zdolať suverénnych šampiónov Formuly 1 z Red Bullu. V úmysle má poraziť Maxa Verstappena (26), ale otázkou ostáva, či sa mu to podarí opakovane.

Red Bull v minulom roku dominantným spôsobom vyhral 21 z 22 pretekov, čistý štít mu odoprel len Carlos Sainz z Ferrari. Trojnásobný majster sveta Verstappen triumfoval rekordných 19-krát. Norris skončil šesťkrát druhý a raz tretí. 

Po tom, ako jazdci v stredu na vlhkom Silverstone odjazdili prvé kolá s novým vozidlom MCL38, dostali otázky na ich šance proti Red Bullu. Dan Fallows, technický riaditeľ tímu Aston Martin, sa vyjadril že Red Bull považuje za zdolateľný a jazdci McLarenu s ním súhlasili.

"Ak by ste sa opýtali, či sú poraziteľní, tak by som povedal, že áno. Myslím, že tomu chceme veriť, pretože v určitých momentoch sme boli veľmi blízko a aj sme ich porazili," povedal Norris a pokračoval:

"Otázkou je, či ich dokážeme porážať počas celej sezóny. Mám pocit, že to bude náročné vzhľadom na to, ako dobre im to ide. Som optimista, je možné ich zdolať."

Britov kolega Oscar Piastri súhlasil a uviedol, že jeho tím môže byť veľmi dobre naladený, ak si udrží tempo vývoja. "Musíme si tiež uvedomiť, že to nie je len Red Bull, s ktorým bojujeme. Najmä v druhej polovici roka sme z hľadiska bodov do šampionátu viedli veľmi intenzívny súboj s Mercedesom a Ferrari. Myslím si, že aj ďalšie špičkové tímy budú napredovať," vravel Austrálčan.

Obaja jazdci uviedli, že ich prvé dojmy z nového monopostu boli pozitívne, aj keď trať bola mokrá a pneumatiky nie úplne ideálne. "Hlavné je, že som naskočil a hneď som sa cítil veľmi pohodlne, žiadne prekvapenie ani nič podobné," vysvetlil Norris.