Takéto dohody sa nerobia zo dňa na deň. O Hamiltonovi som vedel, tvrdí Leclerc

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Takéto dohody sa nerobia zo dňa na deň. O Hamiltonovi som vedel, tvrdí Leclerc
Leclerc a Hamilton budú čoskoro tímovými kolegami.
Leclerc a Hamilton budú čoskoro tímovými kolegami.Reuters
Charles Leclerc (26) v utorok prezradil, že vedel o rokovaniach Lewisa Hamiltona (39) s Ferrari ešte predtým, ako minulý mesiac podpísal s talianskym tímom predĺženie vlastnej zmluvy.

Tím bol transparentný

Najstarší a najoslnivejší športový tím oznámil 25. januára, že monacký pilot podpísal kontrakt na niekoľko ďalších sezón. Správu o príchode sedemnásobného majstra sveta Hamiltona z Mercedesu v roku 2025, ktorý nahradí Španiela Carlosa Sainza, potvrdili obe stajne 1. februára, ale pre Leclerca nebola prekvapením.

"Samozrejme, že takéto dohody sa nerobia zo dňa na deň," povedal novinárom pri predstavení vozidla Ferrari na rok 2024. "Trvá to určitý čas a o týchto rokovaniach som vedel ešte pred podpisom zmluvy, takže po oznámení ma to neprekvapilo."

Leclerc zdôraznil, že pri rokovaniach o svojej zmluve nemal žiadne dodatočné požiadavky. "Myslím, že bolo dobré, že tím bol takto transparentný, aby som sa to potom nedozvedel, Nič to pre mňa ale nezmenilo," dodal.

Monačan vyzdvihol svojho budúceho tímového kolegu. Hamiltona častoval viacerými superlatívami. "Neuveriteľný jazdec, najúspešnejší v histórii a s množstvom skúseností, ktoré prinesie tímu i mne, čo je pozitívne. Ale opäť, s Carlosom to bolo skvelé a máme pred sebou ešte jeden spoločný rok, aby sme sa pokúsili odviesť čo najlepšiu prácu."

Leclerc tiež prezradil, že si s Hamiltonom vymenili textové správy po tom, ako Ferrari ohlásilo najväčšiu prestupovú bombu posledných rokov.

"Vždy je zaujímavé mať nového tímového kolegu, pretože sa učíte rôzne spôsoby práce, jazdenia," nadviazal 26-ročný pilot. "O to viac, keď je mojím novým kolegom sedemnásobný majster sveta."

Vedel o tom aj Sainz

Na druhej strane Sainz zdôraznil, že sa o situácii dozvedel niekoľko týždňov pred oznámením, čo mu poskytlo čas na prípravu a strávenie.

"Myslím, že každý bol svojím spôsobom prekvapený tým, čo sa stalo," reagoval. "Z mojej strany sa dá, samozrejme, pochopiť, že som sa túto správu dozvedel o niečo skôr ako ktokoľvek iný, ale potom som mal niekoľko týždňov na premýšľanie, niekoľko týždňov na prípravu."

"Niekoľko týždňov aj na to, aby som sa pripravil na predstavenie monopostu, na prvé preteky sezóny. Máte trochu času, aby ste to strávili. Urobili si vlastné závery a sústredili sa na sezónu 2024," uzavrel Španiel. Sezóna sa začína 2. marca na okruhu v Bahrajne.