Dohoda s Ferrari? Splní sa mi detský sen, vraví sedemnásobný majster sveta Hamilton

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dohoda s Ferrari? Splní sa mi detský sen, vraví sedemnásobný majster sveta Hamilton
Doteraz ako súperi a od sezóny 2025 kolegovia. Hamilton a Leclerc.
Doteraz ako súperi a od sezóny 2025 kolegovia. Hamilton a Leclerc.Profimedia
Sedemnásobný majster sveta formuly 1 Lewis Hamilton povedal, že pôsobením vo Ferrari si splní detský sen. Tridsaťdeväťročný jazdec vo štvrtok šokoval športový svet oznámením o podpise viacročnej zmluvy s talianskou stajňou, ku ktorej sa pridá po sezóne 2024.

Splnenie detského sna a zároveň najťažšie rozhodnutie

Hamilton zároveň ubezpečil, že v prebiehajúcom ročníku sa bude ešte stopercentne sústrediť na výkony v Mercedese, s ktorým sa chce rozlúčiť čo najdôstojnejším spôsobom.

"Cítim sa nesmierne šťastný, že po tom, čo som s Mercedesom dosiahol veci, o ktorých som ako dieťa len sníval, mám teraz možnosť splniť si ďalší detský sen. A to pretekať v červenom Ferrari," napísal v sobotu Hamilton na Instagrame. "Mercedes bol obrovskou súčasťou môjho života od mojich 13 rokov, takže toto rozhodnutie bolo najťažšie, aké som kedy musel urobiť," dodal.

Víťaz rekordných 103 veľkých cien zdôraznil, že prišiel čas na novú výzvu. Rovnaký pocit mal aj na konci sezóny 2012, keď odišiel z prvého tímu McLarenu do Mercedesu.

"Stále si pamätám na ten pocit, keď som v roku 2013 urobil krok do neznáma tým, že som sa pripojil k Mercedesu. Viem, že pár ľudí to vtedy nechápalo, ale bol som o svojom kroku presvedčený. Rovnaký pocit mám aj teraz," nadviazal britský pretekár.

Plne sústredený na nadchádzajúci ročník 

Ferrari nezískalo titul od roku 2007, keď Hamilton debutoval vo formule 1 vo farbách McLarenu a prehral súboj s Fínom Kimim Räikkönenom o jediný bod. Brit triumfoval v nasledujúcom roku a pridal ďalších šesť zárezov v Mercedese. Zatiaľ posledný prišiel v roku 2020.

Napriek dohodnutému prestupu Lewis Hamilton upokojil verejnosť a najmä svojich aktuálnych šéfov, že na rok 2025 ešte nemyslí. "Teraz sa sústredím na nadchádzajúcu sezónu a na Mercedes. Mám väčšiu motiváciu ako kedykoľvek predtým, som viac fit a sústredený ako kedykoľvek predtým a chcem pomôcť Mercedesu opäť vyhrávať. Som odhodlaný ukončiť spoluprácu s tímom na vysokej úrovni," dodal hviezdny pilot. Sezóna s rekordnými 24 pretekmi sa začne 2. marca v Bahrajne.