Dezert k raňajkám. To je apríl? Reagoval Bono na Wolffa, ktorého prekvapil Hamilton

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dezert k raňajkám. To je apríl? Reagoval Bono na Wolffa, ktorého prekvapil Hamilton
Dlhoročné puto Hamiltona a Wolffa v Mercedese sa skončí v roku 2025.
Dlhoročné puto Hamiltona a Wolffa v Mercedese sa skončí v roku 2025.Reuters
Šéf stajne Mercedes Toto Wolff (52) v piatok priznal, že "prestupová bomba" v podobe odchodu Lewisa Hamiltona (39) v roku 2025 do Ferrari mu spôsobila šok. Sedemnásobný majster sveta mu to oznámil pri raňajkách.

"Dezert" k raňajkám

Krok, ktorý otriasol športovým svetom. Oba tímy ho svetu oznámili vo štvrtok. Deň po tom, ako britský pilot informoval svojho šéfa o svojom rozhodnutí.

"Formula 1 a môj predchádzajúci život ma urobili odolným voči prekvapeniam. V živote som sa už toľkokrát stretol s nepredvíteľnými situáciami, ale toto bolo prekvapenie," priznal Rakúšan novinárom v piatkovom videohovore.

"Vedeli sme, že to možno bude o rok, možno o dva," povedal o predĺžení zmluvy s klauzulou o uvoľnení, ktorú Hamilton s Mercedesom podpísal len vlani v auguste. "Vedeli sme, že sa toto puto skončí najneskôr koncom roka 2025. Prekvapením bolo, že som sa o špekulácii dozvedel pár dní predtým. Chcel som počkať na raňajky, ktoré sme mali naplánované v stredu ráno. Vtedy mi tú správu oznámil," pokračoval Toto Wolff.

Túžba po novej výzve

Wolff povedal, že Hamilton prišiel k nemu domov do Oxfordu a ozrejmil mu túžbu po novej výzve. Brit ju našiel v najslávnejšej značke motoristického športu. 

"Povedal mi, že sa rozhodol pretekať za Ferrari v roku 2025. To bolo v podstate všetko. Rozprávali sme sa dobrú hodinu. To, ako mi to formuloval, je úplne pochopiteľné... Hľadá iné prostredie. Je to, pravdepodobne, posledná možnosť pokúsiť sa o niečo iné," nadviazal Wolff.

"Sme veľkí chlapi. Vedeli sme, že podpísaním krátkodobej zmluvy to môže byť výhodné pre obe strany. Nemohli sme sa zaviazať na dlhšie obdobie. Využil možnosť odchodu. Úplne rešpektujeme, že človek si to môže rozmyslieť vzhľadom na rôzne okolnosti," doplnil šéf Mercedesu. 

Wolff, ktorý sa vo štvrtok prihovoril tímu, prezradil, že sa nesnažil Hamiltona presvedčiť, aby si to rozmyslel. Zameral sa na načasovanie oznámenia a spôsob ochrany nadchádzajúcej sezóny. Na záver zdôraznil, že aj Hamiltonov inžinier Peter "Bono" Bonnington bol taktiež prekvapený.

"Keď som mu to oznámil, reagoval: 'To je nejaký 1. apríl?" priblížil a dodal, že to, či inžinier pôjde so sedemnásobným majstrom do Ferrari, je vecou budúcej diskusie.