Svet F1 spoznal prestupovú bombu. Ferrari oznámilo dohodu s Hamiltonom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Svet F1 spoznal prestupovú bombu. Ferrari oznámilo dohodu s Hamiltonom
Hamilton prestupuje do Ferrari.
Hamilton prestupuje do Ferrari.Profimedia
Sedemnásobný majster sveta formuly 1 Lewis Hamilton (39) opúšťa Mercedes a od začiatku sezóny 2025 sa pripojí k Ferrari. Obe stajne to potvrdili vo štvrtok večer.

Hamilton pôsobil v Mercedese od roku 2013 a svoj prvý titul získal v roku 2008 s McLarenom. Je najúspešnejším jazdcom v histórii F1 so 103 víťazstvami a 104 pole position.

Brit bol počas svojej kariéry viackrát spájaný s tímom z Maranella, najmä keď sa mu predlžovala zmluva, ale v auguste minulého roka podpísal s Mercedesom nový dvojročný pracovný dokument.

Napriek svojej vernosti Mercedesu zostal Hamilton blízky šéfovi Ferrari Fredovi Vasseurovi po tom, čo ako junior vyhral s tímom ART šampionáty Formule 3 a GP2 (teraz Formula 2) v rokoch 2005 a 2006. Vasseur v auguste povedal, že sa s Hamiltonom rozprával počas každého pretekárskeho víkendu.

Naopak Wolff, šéf jeho súčasného tímu, v roku 2019 prezradil, že Hamilton a Mercedes diskutovali o možnosti, že jazdec bude jedného dňa pretekať za Ferrari a takýto krok by nebol drámou.

"S týmto tímom som prežil úžasných 11 rokov a som veľmi hrdý na to, čo sme spolu dosiahli. Mercedes bol súčasťou môjho života od mojich trinástich. Je to miesto, kde som vyrastal, takže rozhodnutie odísť bolo jedno z najťažších, aké som kedy musel urobiť. Nastal však správny čas, aby som urobil tento rok a teším sa na novú výzvu," oznámil Hamilton.