Prevráti Ferrari Formulu 1 naruby? Taliansky tím má byť blízko k získaniu Hamiltona

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prevráti Ferrari Formulu 1 naruby? Taliansky tím má byť blízko k získaniu Hamiltona
Nahradí Lewis Hamilton Carlosa Sainza?
Nahradí Lewis Hamilton Carlosa Sainza?AFP
Dočká sa kráľovná motošportu prestupovej bomby? Lewis Hamilton (39) je podľa mnohých správ blízko podpisu zmluvy s Ferrari. V talianskej stajni by britský pilot v roku 2025 nahradil Carlosa Sainza (29).

Bol by to skutočný šok. Ferrari chce znovu ovládnuť majstrovstvá sveta F1 a aj preto sa zameralo na angažovanie sedemnásobného šampióna Lewisa Hamiltona. Tento krok má nevyhnutne jednu obeť, je ňou Carlos Sainz, ktorý mal so slávnou značkou rokovať o novej zmluve. Španiel by v tomto prípade šiel z kola von. 

Britský jazdec a Ferrari majú spoločný cieľ - získať po dlhej pauze titul. Tímu z Maranella by triumf v Pohári konštruktérov pomohol nadobudnúť rešpekt, ktorý v priebehu rokov stratil, zatiaľ čo Hamilton by dostal možnosť zaútočiť na svoj ôsmy triumf.

Rodák z anglického mesta Stevenage vlani predĺžil kontrakt s Mercedesom do roku 2025, ale má v ňom výstupnú klauzulu, ktorá mu umožňuje opustiť tím o sezónu skôr. Odchodom ku konkurencii by ukončil vzťah, ktorý ho sprevádzal počas celej doby kariéry, a to aj počas jeho pôsobenia v McLarene, pretože oficiálne zostal jazdcom nemeckej stajne.

Podľa britského kanála Sky Sports je Hamiltonov prestup do Ferrari hotovou vecou. S vedomím tejto správy musí riešiť otázku budúcnosti aj Sainz. Na ročník 2025 však bude mať z čoho vyberať: Audi, Mercedes, Alpine, Aston Martin a Williams.