McLarenu spadol kameň zo srdca, Norris predĺžil zmluvu: Som v tíme, ktorý milujem

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

McLarenu spadol kameň zo srdca, Norris predĺžil zmluvu: Som v tíme, ktorý milujem

Predchádzajúca zmluva Norrisa mala vypršať na konci roka 2025.
Predchádzajúca zmluva Norrisa mala vypršať na konci roka 2025. Reuters
McLaren sa dočkal vytúženého podpisu. Lando Norris (24) predĺžil svoj kontrakt so stajňou Formuly 1. Dohoda je označovaná za viacročnú a ukončila bláznivé špekulácie o možnom prestupe do Red Bullu.

Podobne ako Ferrari vo štvrtok pri oznámení predĺženia zmluvy s Charlesom Leclercom, ani McLaren neuviedol podmienky dohody, ale zverejnil, že dvojica Norris a Piastri je potvrdená minimálne do konca roka 2026. Britov predchádzajúci štvorročný kontrakt platil do konca roka 2025 a šéf McLarenu Zak Brown povedal, že nová zmluva bude platná "oveľa dlhšie".

Na otázku, prečo predĺžil zmluvu ešte pred začiatkom sezóny, pretekár novinárom odpovedal: "Pretože môžem. Som v dobrej pozícii, nie je to niečo, čím by som sa chcel najbližšie dva roky zaoberať. Je to veľmi dobrý čas. Vstup do roku 2026, obdobie nových predpisov, to nie je niečo, na čo by sme sa chceli sústrediť."

Norris debutoval v McLarene v roku 2019 a vyjadril sa, že zostať bolo jednoduchým rozhodnutím. Hoci ešte nevyhral žiadnu Veľkú cenu, po šiestich druhých miestach a jednom treťom v minulom roku je to určite otázkou času.

"Je to tím, s ktorým chcem pokračovať vo svojom príbehu, pokiaľ ide o dosiahnutie môjho cieľa - vyhrať preteky a celý šampionát. Som do veľkej miery súčasťou rodiny a zároveň si veľmi užívam to, kde som. Nechcem sa pripojiť k inému tímu," poznamenal a dodal:

"Aj keď túžim byť v tíme, ktorý je najrýchlejší, som tu aj preto, že milujem preteky a chcem sa baviť a všetko si to užívať. Naozaj je to pre mňa na konci dňa vec číslo jeden. Chcem byť v stajni, ktorú milujem a s ktorou si užívam každý okamih, a to je McLaren."

Šéf tímu Andrea Stella prirovnal Norrisa k velikánom, s ktorými v minulosti pracoval. "Je to materiál na majstrovstvá sveta. Základný talent, myslenie, pracovný étos, všetko je pripravené. Pre majstrov je charakteristické, že sa zlepšujú z roka na rok. Myslím si, že to je tento prípad," povedal Talian, ktorý predtým spolupracoval so sedemnásobným šampiónom Michaelom Schumacherom vo Ferrari.

McLaren, druhý najúspešnejší tím po Ferrari, naposledy získal majstrovský titul s Lewisom Hamiltonom v roku 2008.