Ferrari ukázalo nový monopost. Je to rozhodne krok vpred, chváli Leclerc

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ferrari ukázalo nový monopost. Je to rozhodne krok vpred, chváli Leclerc
Nový monopost Ferrari SF-24.
Nový monopost Ferrari SF-24.@ScuderiaFerrari
Tím Ferrari predstavil monopost pre nadchádzajúcu sezónu F1. Talianska stajňa tak učinila prostredníctvom krátkeho videa, pričom umožnila menšiemu počtu osôb pozrieť si SF-24 naživo.

Podľa Ferrari bol východiskom pre vznik nového monopostu pozitívny pocit, ktorý mali jazdci v kokpitoch počas pretekov v minulej sezóne. Konštruktéri taktiež kládli dôraz na to, aby sa monopost ľahko ovládal a reagoval predvídateľne. Tím predstaví nové vozidlo v utorok na testovacom okruhu Fiorano v Taliansku.

Medzi prítomnými bol aj šéf tímu Frederic Vasseur a jazdci Charles Leclerc a Carlos Sainz. "Veľmi sa mi páči vzhľad auta. Najviac ma však zaujíma, ako sa bude správať na trati. To je jediné, na čom záleží. V nadchádzajúcej sezóne je naším cieľom byť neustále v popredí a poskytovať priaznivcom veľa dôvodov na radosť," povedal Leclerc podľa agentúry AFP.

"Podľa pozitívnych dojmov zo simulátora sme tam, kde sme chceli byť. Uvidíme budúci týždeň, keď sa začnú testovacie jazdy v Bahrajne," dodal 26-ročný monacký pilot.

Nová sezóna prestížneho seriálu F1 odštartuje 2. marca v Bahrajne. Tím Ferrari skončil v minuloročnom šampionáte konštruktérov na treťom mieste po tesnom súboji s Mercedesom, pričom na nemeckú stajňu stratil len tri body. Šampionát jazdcov nevyhral od roku 2007 a konštruktérov od 2008.

Veľké očakávania má aj Sainz, ktorý vlani v Singapure získal jediné víťazstvo v sezóne pre iný tím ako Red Bull. "Cieľom je mať auto, ktoré sa ľahšie ovláda a je schopné držať konzistentné tempo. To sú základné podmienky na to, aby sme mohli bojovať o víťazstvá," zdôraznil Španiel, ktorého po sezóne v tíme nahradí sedemnásobný majster sveta Brit Lewis Hamilton z Mercedesu.