Albon náhradou za Hamiltona? S Williamsom má zmluvu do konca roka 2025, oponuje šéf tímu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Albon náhradou za Hamiltona? S Williamsom má zmluvu do konca roka 2025, oponuje šéf tímu
Albon sa stál témou viacerých debát.
Albon sa stál témou viacerých debát.Reuters
Svetom Formule 1 nedávno preletela správa o prestupe Lewisa Hamiltona (39) do Ferrari od roku 2025. Vzápätí sa objavila informácia, že v Mercedese by ho mohol nahradiť Alex Albon (27) z Williamsu. Šéf tímu James Vowles (44) však uviedol, že thajsko-britský pretekár má zmluvu platnú aj na spomínaný rok a reči o jeho odchode sú iba špekuláciou.

Sedemnásobný majster sveta Hamilton po konci sezóny 2024 odchádza do talianskej stajne. Práve Albon má byť na popredných miestach zoznamu potenciálnych kandidátov, ktorí by mali Brita nahradiť. Vowles v rozhovore s novinármi prostredníctvom videokonferencie objasnil súčasnú zmluvnú situáciu.

"Alex má vo Williamse podpísaný kontrakt do konca roka 2025. Nie je to niečo, o čom by som veľmi verejne hovoril, pretože necítim potrebu. Všetky správy, ktoré vidíte, sú nanajvýš špekuláciami," uviedol a dodal:

"Ako som už aj verejne povedal, našou úlohou vo Williamse je vytvoriť prostredie, ktoré si zaslúži niekoho takého kalibru, ako je Alex. Je to neuveriteľný jazdec, zaslúži si svoje miesto vpredu."

Albon v minulej sezóne získal okrem jedného všetky body tímu, čím pozdvihol bývalých majstrov z posledného miesta v tabuľke na celkové siedme miesto. "Postavili sme ho do ťažkých pozícií, prekonal to a bodoval. Rozprávame sa s ním o tom, kam sa chceme posunúť. Takisto chceme, aby naša spoločná cesta v tomto tíme trvala dlho," vysvetľoval Vowles.

Thajčan narodený v Británii zároveň jednoznačne porazil svojho amerického tímového kolegu Logana Sargeanta, ktorý bol nováčikom. Na otázku, či je jeho zmluva pevne daná, Albon neznel úplne isto, ale povedal, že sa sústredí na rok 2024.