Verstappen a havária Sainza narušili idylku Ferrari v druhom tréningu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Verstappen a havária Sainza narušili idylku Ferrari v druhom tréningu
Verstappen zachytený pri výjazde z tunela.
Verstappen zachytený pri výjazde z tunela.Profimedia
Líder Formuly 1 Max Verstappen (25) z Red Bullu nedovolil domácemu hrdinovi na Ferrari Charlesovi Leclercovi (25) dostať sa na čelo výsledkovej listiny. Leclercov tímový kolega Carlos Sainz (28) v piatkovom druhom tréningu na Veľkú cenu Monaka havaroval a znepríjemnil piatkový večer svojim mechanikom.

Najlepší čas dvojnásobného majstra sveta Verstappena bol 1:12,462 minúty. Týmto kolom predbehol Leclerca v zradných uliciach mesta len o 0,065 sekundy. Stalo sa tak po tom, čo holandský jazdec zápasil s nastavením vozidla.

Leclerc bude v sobotu usilovať o tretiu pole position v Monaku po sebe, v nedeľu dúfa v prvé domáce pódium. Sainz z Ferrari, ktorý bol najrýchlejší v úvodnom tréningu s časom 1:13,372, dosiahol tretí najrýchlejší v druhom, ale havaroval po tom, ako sa dotkol bariér na výjazde zo šikany pri bazéne.

Náraz zlomil pravé predné zavesenie vozidla a červené vlajky zastavili druhý tréning. "Áno, havaroval som. Je mi to ľúto," povedal Španiel cez vysielačku tímu, ktorého prezident John Elkann pozorne sledoval dianie.

Sainzov krajan Fernando Alonso bol štvrtý najrýchlejší za Aston Martin v tréningu pred pretekmi, ktoré už dvakrát vyhral a verí, že tak môže urobiť znova. Alonso, ktorý sa v tejto sezóne štyrikrát umiestnil na treťom mieste na pódiu z piatich pretekov, bol druhý v úvodnom tréningu dňa.

Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton riadil svoj vylepšený Mercedes s výraznými zmenami na bočniciach i zavesení kolies, pričom dosiahol tretí najlepší čas v prvom tréningu a šiesty v druhom.

Minuloročný víťaz Sergio Pérez, ktorý teraz v šampionáte zaostáva za Verstappenom o 14 bodov, bol v podvečernom tréningu siedmy.