Carlos Sainz najrýchlejší v prvom tréningu na VC Monaka, Red Bull zaostáva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Carlos Sainz najrýchlejší v prvom tréningu na VC Monaka, Red Bull zaostáva
Carlos Sainz Jr. z Ferrari počas tréningu
Carlos Sainz Jr. z Ferrari počas tréninguReuters
Carlos Sainz (28) z Ferrari bol najrýchlejší v prvom piatkovom tréningu na Veľkú cenu Monaka Formuly 1. Fernando Alonso (41) z Aston Martin bol druhý v poradí.

Tretie najrýchlejšie kolo zajazdil sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton na "novom" Mercedese s výraznými vylepšeniami bočníc a zavesením kolies. Štvrtý bol minuloročný víťaz Sergio Pérez z Red Bullu.

Pérez pred začiatkom víkendu upozornil, že Monako nie je najsilnejším okruhom Red Bullu. A to napriek tomu, že úradujúci šampióni v tejto sezóne vyhrali všetkých päť pretekov, štyri z nich dokonca ako double. Mexičan označil za najväčšie hrozby jazdcov Ferrari a Alonsa.

Sainzov najlepší čas 1:13,372 minúty v krásne slnečné popoludnie v stredomorskom kniežatstve bol dosiahnutý na stredných pneumatikách a za pozornosti prezidenta Ferrari Johna Elkanna. Jeho najlepší čas bol o 0,338 sekundy rýchlejší ako Alonsov výkon.

Tréning sa skončil o tri minúty skôr. Dôvodom boli červené vlajky po tom, čo Alex Albon havaroval so svojím Williamsom na výjazde z prvej zákruty Sainte Devote a rozbil ľavú stranu svojho auta.

Jazdy boli prerušené aj 22 minút pred koncom - Nico Hülkenberg narazil do bariéry a roztočil svoj Haas za tunelom.

Charles Leclerc z Ferrari, domáci hrdina, ktorý bude v sobotu usilovať o svoju tretiu pole position v Monaku po sebe, zajazdil piaty najrýchlejší čas. Dvojnásobný majster sveta Max Verstappen z Red Bullu bol šiesty, pričom nebol spokojný s nastavením auta. Lando Norris z McLarenu bol siedmy najrýchlejší.