Verstappen do Mercedesu? Môj krok ukázal, že je možné všetko, vraví Hamilton

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Verstappen do Mercedesu? Môj krok ukázal, že je možné všetko, vraví Hamilton
Hamilton nevylučuje presun rivala.
Hamilton nevylučuje presun rivala.Reuters
Lewis Hamilton (39) neodmieta myšlienku prestupu Maxa Verstappena (26) do Mercedesu, akokoľvek nepravdepodobné sa to môže zdať. Myslí si to aj preto, že jeho vlastné rozhodnutie pripojiť sa v budúcej sezóne k Ferrari ukázalo, že všetko je možné.

Verstappen má v Red Bulle zmluvu do roku 2028, ale hovorí sa o ňom ako o možnej náhrade za sedemnásobného majstra sveta Formuly 1 v Mercedesu. Hlasy zosilnelili po tom, ako sa zhoršili vzťahy medzi Holanďanovým otcom Josom a šéfom tímu Christianom Hornerom.

"Môj krok ukázal, že všetko je možné, nasledujúci približne polrok bude naozaj zaujímavý. Nemám žiadnu extra informáciu. Som si istý, že Max je na zozname, ale taktiež viem, že je viazaný," uviedol Hamilton novinárom pred sobotňajšou Veľkou cenou Saudskej Arábie.

Verstappen vlani vyhral 19 z 22 pretekov na ceste za tretím titulom v rade. Novú sezónu začal na Blízko východe - v Bahrajne i Saudskej Arábii - dominantným víťazstvom z pole position. Príprava na podujatia sa niesla v duchu vyšetrovania obvinení z nevhodného správania Hornerovi k zamestnankyni stajne.

Hamiltonov kolega George Russell uviedol, že si je istý, že Verstappena, ktorého zmluva údajne obsahuje prepúšťacie klauzuly spojené s inými kľúčovými členmi tímu, by chcel akýkoľvek tím.

Britský a holandský pretekár proti sebe bojovali o titul v roku 2021 za kontroverzných okolností, pričom jazdec Red Bullu zvíťazil po neskorej zmene procedúr bezpečnostného vozidla, ktorá naklonila záverečné preteky v jeho prospech. Hamilton, ktorý od  sezóny 2021 nevyhral žiadne preteky, naznačil, že minulosť už nebude hrať proti Verstappenovi.

"Je to skvelý jazdec. Vtedy sme sa rozprávali a Max v tej chvíli urobil to, čo musel. Bol to šport, ktorý nás sklamal. Nebola to jeho chyba. Na jeho mieste by som urobil presne to isté, v tom nie sú žiadne problémy," vravel rodák zo Stevenage.

Verstappen súhlasil, že Hamiltonov presun zmenil situáciu: "Nikto by nepredpokladal, že Lewis prestúpi do Ferrari. V živote nikdy neviete, čo sa stane alebo čo vás môže ovplyvniť. Nikdy nemôžete na 100 % povedať, že niečo tak bude. V tíme som veľmi uvoľnený a spokojný, výkonnosť je na mieste, nemám dôvod odchádzať."

Šampión tiež podotkol aj to, kto tvorí jeho tím. "Som to ja, môj otec a manažér Raymond. Tak to bude vždy," skonštatoval Holanďan.