Zranenie z kolízie vyradilo Márqueza z ďalších pretekov, nepredstaví sa ani v USA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zranenie z kolízie vyradilo Márqueza z ďalších pretekov, nepredstaví sa ani v USA

Španiel si na svoj návrat ešte počká.
Španiel si na svoj návrat ešte počká.Profimedia
Marc Márquez (30) z tímu Honda vynechá víkendovú Veľkú cenu Ameriky v Austine, pretože sa naďalej zotavuje zo zranenia ruky. Osemnásobný majster sveta so šiestimi titulmi v najvyššej kategórii podstúpil operáciu pravej hornej končatiny po kolízii v úvodných pretekoch sezóny minulý mesiac.

Tím Repsol Honda vo svojom vyhlásení uviedol, že bolo prijaté rozhodnutie nechať ruku úplne zahojiť a vyhnúť sa zbytočným rizikám. "Márquez bude pokračovať v rehabilitačnom programe doma, aby sa čo najskôr vrátil v plnej kondícii," dodala stajňa.

V USA ho nahradí Nemec Stefan Bradl. "V prvom rade by som chcel Marcovi zaželať hlavne veľa zdravia, aby sa zotavil. V Honde ho potrebujeme späť na trati. Naposledy som jazdil na okruhu v Austine v roku 2016, takže to bude zaujímavé," povedal testovací a rezervný jazdec.

Španiel má na okruhu Circuit of the Americas hviezdnu bilanciu, keď v rokoch 2013 až 2018 vyhral šesťkrát po sebe. Prvenstvo získal aj v roku 2021, o sezónu neskôr štartoval z posledného miesta a prebojoval sa na konečnú šiestu priečku.

Márquez inkasoval trest za kolíziu s Miguelom Oliveirom na Veľkej cene Portugalska, následne vynechal preteky v Argentíne. Jazdec a tím mali v úmysle pretrpieť túto sankciu na Veľkej cene Argentíny, pretože pre zranenie bolo jasné, že sa na nej aj tak nepredstaví. MotoGP ale uviedla, že odpykať si to musí na najbližších pretekoch, ktorých sa zúčastní.