Portugalský víkend MotoGP ovládol Bagnaia, Márquez nepríjemne zrazil Oliveiru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Portugalský víkend MotoGP ovládol Bagnaia, Márquez nepríjemne zrazil Oliveiru

Úvod ročníka v znamení víťazstiev obhajcu.
Úvod ročníka v znamení víťazstiev obhajcu.Profimedia
Francesco Bagnaia (26) po sobotnom šprinte ovládol aj hlavné preteky Veľkej ceny Portugalska. Druhé miesto obsadil Maverick Viñales (28), tretí skončil Marco Bezzecchi (24).

Z pole position odštartoval Marc Márquez, v prvom rade vedľa neho stáli Bagnaia a Martín. Na hlavnom podujatí víkendu absentovali Pol Espargararo a Enea Bastianini. Prvý menovaný sa zranil už v piatkovom tréningu a Bastianini si počas sobotného šprintu zlomil lopatku.

Krátko po začiatku ustál Márquez ťažký moment, keď takmer spadol. Následne skoro došlo aj ku kolíziám s inými jazdcami, ale napokon nikto nemusel odstúpiť. V treťom kole to však už bolo inak. Sedemnásobný šampión a Miguel Oliveira sa nepríjemne zrazili, Portugalčan smeroval do lekárskeho centra na podrobnejšie vyšetrenie. Neskôr sa ukázalo, že je relatívne v poriadku - má síce poranenú nohu, no žiadnu zlomeninu.

Vedenia sa ujal Bagnaia, na čele bol aj štyri kolá pred koncom, keď ho už nikto zo súperov priamo neohrozoval. Z najvyššej priečky vchádzal aj do posledného kola a úvodné podujatie ročníka dokázal vyhrať. "Lepší úvod som si ani nemohol predstaviť. Dúfam, že to takto pôjde aj v ďalšom priebehu sezóny," uviedol víťaz, ktorý má v hodnotení seriálu už 37 bodov. Na pódiu ho doplnili spomínaní Viñales s Bezzecchim.