Azerbajdžanský šprint pre Péreza, Leclerc odrazil ataky Verstappena

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Azerbajdžanský šprint pre Péreza, Leclerc odrazil ataky Verstappena

Perez oslavuje svoje víťazstvo
Perez oslavuje svoje víťazstvoAFP
Sergio Pérez (33) vyhral sobotňajší šprint Veľkej ceny Azerbajdžanu a udržal tak perfektný štart Red Bullu do sezóny.

Druhé miesto obsadil Charles Leclerc z Ferrari a tretie Pérezov kolega Max Verstappen, ktorý si pred nedeľňajším hlavným podujatím udržal vedenie v šampionáte jazdcov. Leclerc bude v nedeľu štartovať na pole position, ale súdiac podľa výkonu v šprinte bude mať opäť čo robiť, aby Red Bullom pristrihol krídla.

Pérez k víťazstvu na Veľkej cene Saudskej Arábie pridal prvý zo šiestich šprintov v roku 2023. V šampionáte jazdcov vedie Verstappen so 75 bodmi pred Pérezom (62). Leclerc získal v šprinte sedem bodov - viac ako v troch doterajších pretekoch.

Monačan sa v krátkom nájazde do prvej zákruty ubránil Pérezovi. Verstappen sa sťažoval po tom, ako ho Russell v druhej a tretej zákrute predbehol.

Dvojnásobnému majstrovi sveta sa nepáčilo, že jazdec Mercedesu poškodil jeho auto. Dvojica mala po pretekoch slovnú výmenu názorov.

Júki Cunoda na AlphaTauri potom prišiel o zadnú pneumatiku, ktorá sa nonšalantne kotúľala po rovinke a nakoniec sa zastavila v 16. zákrute, keď vyšlo bezpečnostné vozidlo. Safety car prišiel na trať v šiestom kole zo 17. Leclerc si pri opätovnom štarte udržal vedenie, Verstappen uchmatol Russellovi späť tretie miesto.

Desať kôl pred koncom sa Pérez odpútal od Leclerca, rýchlosť Red Bullu na rovinke pomohla Mexičanovi predbehnúť Ferrari. Pérez si v záverečných kolách bezpečne vybral cestu po zradnom okruhu a pohodlne zvíťazil. Leclerc, naopak, rozdelil Red Bully na stupni víťazov, keď pred seba už nepustil Verstappena.