Mráz na Cypre nezaháľa. Debut v základe okorenil hetrikom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mráz na Cypre nezaháľa. Debut v základe okorenil hetrikom

Mráz v drese Slovenska v súboji s Azerbajdžanom.
Mráz v drese Slovenska v súboji s Azerbajdžanom. TASR
Slovenský futbalový reprezentant Samuel Mráz (25) má za sebou domáci debut v drese Anorthosisu Famagusta. Po úvodnom zápase, keď odohral 27 minút ako náhradník, naskočil prvý raz do základnej zostavy a okamžite potešil fanúšikov svojho nového klubu.

Duel sa pritom nezačal pre domácich ideálne, keď po polhodine hry prehrávali zásahom Loizosa Loizoua 0:1. Následne prišiel čas Samuela Mráza. Na konci prvého dejstva vyrovnal, keď si šikovne zbehol na kolmicu a obstrelil brankára. Ofsajdovej pasci sa vyhol aj po rohovom kope v 53. minúte, keď zostal sám pred gólmanom hostí a prekonal ho z malého vápna.

Prehľad zápasu Anorthosis - Omonia 4:1 (1:1)

Šou jedného muža bola dokonaná dvadsať minút pred koncom. Do šestnástky centroval iný Slovák - Erik Sabo. Zakončoval pôvodne Paroutis, ktorému sa strela nepodarila. Všetko to bolo na niečo dobré, keďže Mráz opäť raz akciu sledoval do posledného momentu a šikovným tečom z piatich metrov mohol oslavovať hetrik.

Samuel Mráz s loptou, ktorou strelil prvý cyperský hetrik.
Samuel Mráz s loptou, ktorou strelil prvý cyperský hetrik.Instagram: anorthosisfc.official

Útočník spod Tatier striedal v 86. minúte, nahradil ho Španiel Antonio Heredia, ktorý spečatil triumf Famagusty. Sabo odohral kompletný duel. Mráz je na Cypre na hosťovaní z talianskej Spezie. V prvej polovici ročníka pôsobil v druhej španielskej lige. Za Mirandés naskočil do 11 meraní síl, nepresadil sa ani raz.

Anorthosis sa po 22 súbojoch drží v tabuľke na deviatej priečke s 26 bodmi. Omonia, ktorá na jeseň hrala skupinovú fázu Európskej ligy aj proti Manchestru United, je piata, nazbierala 35 bodov.