MS v cyklistike majú o favorita menej, holandského cyklistu odviedla polícia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS v cyklistike majú o favorita menej, holandského cyklistu odviedla polícia

Večer van der Poela mal nečakaný zvrat.
Večer van der Poela mal nečakaný zvrat.Profimedia
Holandský cyklista Mathieu van der Poel (27) bol v sobotu večer v Sydney zatknutý a obvinený z napadnutia po hádke s dvoma tínedžerkami v predvečer cestných pretekov majstrovstiev sveta.

Víťaz etapy Tour de France, ktorý bol jedným z favoritov nedeľňajších pretekov v pobrežnom meste Wollongong v Novom Južnom Walese, následne odstúpil už po tridsiatich kilometroch a do cieľa mu ostávala ešte 237.

"Išiel som spať skoro a viacero detí na chodbe pred mojou izbu považovalo za potrebné neustále klopať na dvere. Po niekoľkých pokusoch som toho mal dosť. Neprosil som ich milým spôsobom, aby prestali. Potom zavolali políciu a odviezli ma,“ povedal jazdec pred štartom pretekov pre belgickú športovú webovú stránku Sporza a pokračoval:

"Do svojej izby som sa vrátil až o štvrtej ráno. To určite nie je ideálne. Je to katastrofa, ale ja už nemôžem nič zmeniť."

Polícia Nového Južného Walesu potvrdila zatknutie v hoteli Grand Parade na plážovom predmestí Brighton-Le-Sands južne od hlavného letiska v Sydney v sobotu večer. "Údajne sa zapojil do slovnej hádky s dvoma dospievajúcimi dievčatami - vo veku 13 a 14 rokov," uvádza sa vo vyhlásení.

"Muž vraj obe tínedžerky strčil, pričom jedna spadla na zem a druhú strčil do steny a spôsobil jej menšie odreniny na lakti. O incidente bolo informované vedenie hotela, ktoré následne zavolalo políciu."

Polícia uviedla, že 27-ročný muž bol obvinený z dvoch prípadov bežného napadnutia a bol prepustený na kauciu a v utorok sa má dostaviť na miestny súd v Sutherlande.