Myjava nestačila doma na Púchov, Pohronie s prvým triumfom jari

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Myjava nestačila doma na Púchov, Pohronie s prvým triumfom jari

Aktualizované
Po Mazanovom centri si hostia strelili vlastný gól, skúsený stredopoliar asistoval aj na zásah Urgelu.
Po Mazanovom centri si hostia strelili vlastný gól, skúsený stredopoliar asistoval aj na zásah Urgelu.Facebook: FK Pohronie
FK Pohronie si na úvod 21. kola II. ligy hravo poradilo s FC Petržalka rozdielom triedy 4:0 a pripísalo si prvé víťazstvo v roku 2023. V druhom piatkovom dueli prišla domáca Myjava o body v 90. minúte proti Púchovu.

FK Pohronie - FC Petržalka 4:0 (1:0)

Góly: 6. Chríbik (vl.), 65. Urgela, 69. Čunta, 89. Grendel

ČK po 2. ŽK: 42. Konan

Pohronie začalo zostra a bleskovo skórovalo. Bolo to zásluhou vlastného gólu Petra Chríbika, ktorý hlavou usmernil loptu za chrbát Filipa Krížika. Sám Krížik zabrnkal na nervy hosťom, keď takmer prišiel o "malú domov", aby vzápätí vytesnil pokus Urgelu spoza šestnástky. Arbiter Pavol Greško prižmúril oko pri zákroku hosťujúceho gólmana, ktorý netrafil loptu, ale Laktionova áno, pískať sa mohla aj ruka Danka mimo šestnástky. Do polčasu bolo prakticky rozhodnuté o víťazovi. Arnaud Konan videl druhú žltú kartu, hostia dohrávali v desiatich.

Petržalčania po prestávke vyvinuli aktivitu, hrozil najmä Tomáš Brigant. Jeho snahy sa neujali, nasledoval definitívny trest. Samuel Urgela síce prv nedorazil vyrazenú Grendelovu strelu, lenže na strieľaný prudký center Mazana si naskočil na jednotku a hlavou zavesil pod brvno. Triumf Pohronia potvrdil po štandardke z ľavej strany Jakub Čunta, ktorý po sčasti zneškodnenej koncovke Majdana dorazil nádeje hostí. A keď Danek neprijal šancu na čestný zásah, duel sa už len dohrával. Finálnu bodku za stretnutím dal krásnym lobom z hranice šestnástky Erik Grendel.

Pohronie sa pred zvyškom programu 21. kola posúva na ôsmu pozíciu s 29 bodmi, Petržalka o skóre klesá na dvanáste miesto za Považskú Bystricu.

Spartak Myjava - MŠK Púchov 0:1 (0:0)

Gól: 90. Holiš

Po dvoch kolách, v ktorých Myjavčania bodovali (výhra s Trebišovom, remíza s Dubnicou), prišlo prvé jarné zaváhanie. S Púchovom nevyhrali na jeseň a na tohto súpera nestačili ani v domácom prostredí. Jediný gól súboja padol v samom závere, keď Holiš preloboval brankára Kubicu. Púchov na jar ešte neprehral.