Na súpiske PSG sú Mbappé aj Messi, Bayernu pomôže uzdravený Müller

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na súpiske PSG sú Mbappé aj Messi, Bayernu pomôže uzdravený Müller

Kylian Mbappé je k dispozícii pre utorkový súboj s Bayernom.
Kylian Mbappé je k dispozícii pre utorkový súboj s Bayernom.Twitter: Le Parisien
Kylian Mbappé (24) figuruje v kádri futbalistov Paríža St. Germain na utorkový prvý zápas osemfinále futbalovej Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov. Útočník sa zotavil zo zranenia stehna rýchlejšie ako sa predpokladalo. Nechýba na nej ani Lionel Messi (35). Na opačnej strane pomôže Mníchovčanom Thomas Müller (33), ktorý nedohral ligový súboj s Bochumom.

Dve hviezdy na súpiske, ale s otáznym štartom

Mbappé sa zranil 1. februára v zápase proti Montpellieru a vedenie francúzskeho klubu vtedy informovalo, že mimo hry bude približne tri týždne. Ešte v sobotu po ligovej prehre v Monaku (1:3) Galtier nepredpokladal jeho možný štart proti Bavorom. "Nemyslím si, že bude hrať. Pokračuje v rekonvalescencii. Keďže ho trápi svalové zranenie, nebudeme riskovať."

V pondelok však už PSG zaradil Mbappého do 22-člennej súpisky na stretnutie s Bayernom. Nechýbajú v nej ani Lionel Messi a Marco Verratti, ktorí cez víkend rovnako nemohli nastúpiť pre zranenie.

Tréner Christoph Galtier vyslovil pred duelom LM nádej, že nastúpi aspoň jeden z nich. "Uvidíme, či niektorí z tých, ktorí nemohli nastúpiť v Monaku, budú môcť hrať proti Bayernu. Máme veľmi oslabený tím a trápime sa," povedal hlavný kormidelník pre viaceré francúzske médiá. 

Bayern môže rátať s Müllerom

Tréner futbalistov Bayernu Mníchov Julian Nagelsmann ešte 3. februára spochybnil vážnosť Mbappeho zranenia s tým, že "PSG hrá iba poker", pripomenula agentúra AFP. "Na zápas sa pripravujeme tak, ako keby mal nastúpiť," vyhlásil Nagelsmann.

K dispozícii má tiež útočníka Thomasa Müllera. V sobotu musel pre menšie zdravotné problémy striedať v polčase ligového súboja s Bochumom (3:0), no v pondelok už trénoval a s tímom odletel do Paríža.

Po zranení kolena je už v poriadku aj stredopoliar Ryan Gravenberch, mimo hry sú dlhodobo Manuel Neuer, Lucas Hernández a Sadio Mané.

"Musíme byť aktívni, energickí a ukázať ozajstnú mentalitu. Tak, ako sme to predvádzali v prvej polovici sezóny, keď sme vyhrali desať duelov za sebou. K tomu sa chceme vrátiť," uviedol pred cestou do Paríža športový riaditeľ Bayernu Hasan Salihamidžič.

Paríž St. Germain - Bayern Mníchov