Nadal vykročí v Austrálii za obhajobou titulu, prvou prekážkou bude mladý Brit

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nadal vykročí v Austrálii za obhajobou titulu, prvou prekážkou bude mladý Brit

Rafa sa nenachádza v ideálnej výsledkovej forme.
Rafa sa nenachádza v ideálnej výsledkovej forme.TASR
Rafael Nadal (36) v pondelok začne svoju obhajobu titulu na Australian Open súbojom prvého kola proti Britovi Jackovi Draperovi (21) a na modrých tvrdých povrchoch Melbourne Parku chce získať 23. grandslamový triumf.

Ikonický Španiel pred rokom vyčaroval melbournský zázrak, keď dokázal zvrátiť stratu dvoch dejstiev a v päťsetovej bitke zdolal Daniila Medvedeva. Nadal ale pár dní pred začiatkom turnaja v Austrálii poznamenal, že tenis sa vyvíja rýchlo.Najvyššie nasadený hráč má od septembrového US Open na konte len jedno víťazstvo a priznal, že jeho obhajoba titulu je po dvoch prehrách v rade pred turnajom náchylná na skorý koniec.

Svetová dvojka prehrala v oboch svojich vystúpeniach na United Cupe a v novembri na Turnaji majstrov obsadila vo svojej skupine posledné miesto. Predtým španielsky tenista padol na rakete Tommyho Paula vo Francúzsku a v osemfinále US Open bol nad jeho sily domáci Frances Tiafoe.

Mladík Draper sa minulý týždeň po postupe do semifinále turnaja Adelaide International 2 vyšvihol do TOP 40, predtým zaznamenal víťazstvá nad množstvom špičkových hráčov vrátane Stefanosa Tsitsipasa a Félixa Augera-Aliassimea. "Je to pravdepodobne jedno z najťažších možných prvých kôl, keďže je nasadený," povedal Nadal o zápase s Britom, ktorý preňho v aktuálnej situácii predstavuje reálnu hrozbu.