Nadal zrušil svoju účasť v Katare, Mihalíková po boku Noskovej neuspela

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nadal zrušil svoju účasť v Katare, Mihalíková po boku Noskovej neuspela
Mihalíková v Katare končí.
Mihalíková v Katare končí.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 14. februára?

21:30 - Viktoria Azarenková vyhrala aj piaty vzájomný súboj s Jelenou Ostapenkovou. Dvojnásobná šampiónka Qatar Open zvíťazila v Dauhe 6:0, 6:3 a zabezpečila si štvrťfinálový súboj s víťazkou posledných dvoch ročníkov a aktuálnou svetovou jednotkou Igou Swiatekovou.

21:15 - Jannik Sinner suverénne ovládol svoj prvý zápas v pozícii grandslamového šampióna. Talian zdolal domáceho Holanďana Botica Van de Zandschulpa 6:3, 6:3 na podujatí ATP v Rotterdame.

20:22 - Rafael Nadal si vyžaduje dlhší čas na tréning a nakoniec ruší svoju sľúbenú účasť na podujatí ATP 250 v katarskej Dauhe. Bývalý líder rebríčka a majiteľ 22 grandslamových trofejí by sa mal vrátiť na kurty začiatkom marca na turnaji Masters v Indian Wells, predtým má naplánované exhibičné podujatie v Las Vegas.

19:34 - Tereza Mihalíková spoločne s Češkou Lindou Noskovou nepostúpili do druhého kola štvorhry na turnaji WTA 1000 v katarskej Dauhe. V úvodnom zápase nestačili na českú dvojicu Marie Bouzková, Markéta Vondroušová a podľahli jej 4:6, 4:6 za 77 minút. Mihalíková s Noskovou nevyužili v druhom sete vedenie 3:1.

19:32 - Iga Swiateková na tisícke v Dauhe stále útočí na tretí triumf v rade. Šampiónka posledných dvoch ročníkov si v osemfinále poradila 6:1, 6:4 s Jekaterinou Alexandrovovou a natiahla svoju víťaznú sériu v tomto dejisku, v ktorom vyhrala už 19 setov v rade, na 10 stretnutí. Svetová jednotka nastúpi vo štvrťfinále proti Viktórii Azarenkovej či Jelene Ostapenkovej.

17:41 - Jelena Rybakinová sa v osemfinále podniku WTA 1000 v Dauhe nečakane nadrela. Proti Emme Navarrovej zahodila v tajbrejku náskok 4:0 a tiež mečbal pri vlastnom servise. Američanku, ktorá prežíva v posledných mesiacoch najlepšie obdobie svojej kariéry, nakoniec zdolala až v troch setoch 6:1, 6:7, 6:4. Bývalá wimbledonská šampiónka, ktorá v nedeľu triumfovala v Abú Dabí, sa vo svojom prvom štvrťfinále v tomto dejisku stretne s Leylah Fernandezovou.

16:57 - Holger Rune vstupoval do tohtoročnej sezóny s hviezdnym tímom, avšak na začiatku februára už nespolupracoval s legendárnym Borisom Beckerom ani Severinom Lüthim. Aktuálne siedmy hráč sveta, ktorý neprežíva v posledných mesiacoch vydarené obdobie, začal v Rotterdame víťazstvom 6:4, 2:6, 6:1 nad nebezpečným Romanom Safiullinom a zvládol svoj prvý zápas od nedávneho skreču v Montpellieri. Jeho ďalším súperom bude Alexander Ševčenko.

15:59 - Karolína Plíšková pokračuje na podniku WTA 1000 v katarskej Dauhe po bleskovom a náročnom presune z haly v Kluži na víťaznej vlne. Šampiónka ročníka 2017 porazila v troch setoch krajanku Lindu Noskovú, hoci returnovala na zotrvanie v zápase, a po víťazstve 3:6, 7:5, 6:1 natiahla svoju aktuálnu neporaziteľnosť na osem stretnutí. Vo štvrťfinále už druhýkrát v sezóne vyzve v súboji bývalých svetových jednotiek Naomi Osakovú.

15:20 - Naomi Osaková má nakoniec v osemfinálovej fáze prebiehajúcej "tisícky" v Dauhe voľno. Z turnaja totiž odstúpila Lesia Curenková a bývalú svetovú jednotku i štvornásobnú grandslamovú šampiónku poslala automaticky do prvého štvrťfinále od marca 2022. 

15:16 - Leylah Fernandezová porazila v súboji grandslamových finalistiek 7:5, 6:3 oponentku Čeng Čchin-wen, ktorá absolvovala svoj prvý turnaj po senzačnej finálovej účasti na Australian Open. Kanaďanka si zahrá prvé tohtoročné štvrťfinále a na podnikoch WTA 1000 sa medzi najlepšiu osmičku prebojovala iba druhýkrát v kariére (Guadalajara 2023). Na prvé semifinále na prestížnych "tisíckach" zaútočí proti Emme Navarrovej alebo Jelene Rybakinovej.

14:59 - Milos Raonič sa vlani vrátil po ďalšej zdravotnej pauze a v Rotterdame hrá svoj šiesty turnaj po zranení. Bývalý tretí hráč sveta zapísal svoju prvú víťaznú sériu od augusta, keď prekvapil víťazstvom 6:4, 6:4 nad päť zápasov neporazeným Alexanderom Bublikom, ktorý na začiatku februára kraľoval v hale v Montpellieri. Kanaďan je vo štvrťfinále premiérovo od konca sezóny 2020, keď si zahral semifinále na Masters v Paríži.

13:48 - Ugo Humbert vyhral v nedeľu v hale v Marseille aj svoje piate finále na turnajoch ATP, ale v Rotterdame na domáci triumf nenadviazal. Nasadený Francúz podľahol 6:7, 6:4, 3:6 Emilovi Ruusuvuorimu, prvýkrát od US Open nezvládol vstup do turnaja a aj svoj tretí štart na holandskej "päťstovke" ukončil v prvom kole. Fínsky tenista, ktorý vyhral aj piaty vzájomný súboj, sa v dueli o štvrťfinále stretne s Janom-Lennardom Struffom.

13:08Gaël Monfils úspešne zahájil svoje pôsobenie v rotterdamskej hale, kde pri posledných dvoch návštevách triumfoval, a pripísal si 11. víťazstvo v rade v tomto dejisku. Francúzsky veterán zdolal v dvoch tajbrejkoch Denisa Šapovalova, ktorému sa po dlhej zdravotnej pauze naďalej nedarí. O prvé tohtoročné štvrťfinále sa pobije s nasadenou jednotkou Jannikom Sinnerom alebo domácim Boticom van de Zandschulpom.

10:54 - Po zápasoch po boku Nórky Eikeriovej a Britky Dartovej si Tereza Mihalíková vyskúša štvorhru s ďalšou spoluhráčkou. Spolu s Lindou Noskovou vyzve v osemfinále podujatia v Dauhe české duo Bouzková  Vondroušová. Začiatok zápasu je naplánovaný na 16:30. Hernú partnerku slovenskej tenistky však ešte predtým čaká ďalšia krajanka, a to Karolína Plíšková v súboji dvojhry.

10:15 - Sebastián Báez začal svoje domáce podujatie ATP 250 v Buenos Aires víťazstvom 6:3, 6:3 nad Španielom Bernabém Zapatom Mirallesom. V ďalšom kole vyzve minulotýždňového víťaza Luciana Darderiho.

09:58 - Tommy Paul, ktorý minulý týždeň získal titul v Dallase, nastúpi zajtra v Delray Beach proti krajanovi Alexovi Michelsenovi. Mladý Američan v prvom kole zmietol Thanasiho Kokkinakisa 6:1, 6:2.

09:39 - Divoké karty pre grandslamové šampiónky. Indian Wells aj s Williamsovou a Wozniackou.

09:07 - Američan Marcos Giron, ktorý si minulý týždeň zahral finále na domácom podujatí ATP 250 v Dallase, zvládol úlohu favorita v Delray Beach. Krajana Emilia Nava, ktorý štartuje na divokú kartu, zdolal 6:4, 7:6.

08:33 - Tenisovú Dauhu čaká nabitý program. Na podujatí WTA 1000 sa uskutočnia všetky osemfinálové zápasy, v akcii budú aj svetová jednotka Iga Swiateková a bývalá líderka rebríčka WTA Naomi Osaková. V holandskom Rotterdame sa na kvalitne obsadenom turnaji ATP 500 predstaví víťaz nedávneho Australian Open Jannik Sinner.