Olympijské zlato nad Roland Garros. Zlatá medaila je môj sen, vyhlásil Alcaraz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Olympijské zlato nad Roland Garros. Zlatá medaila je môj sen, vyhlásil Alcaraz
Alcaraz by rád získal zlato na olympijských hrách v Paríži.
Alcaraz by rád získal zlato na olympijských hrách v Paríži.Profimedia
Španielsky tenista Carlos Alcaraz (20) chce tento rok na Roland Garros v Paríži zabojovať o grandslamový titul i olympijské víťazstvo. Hoci by rád získal obe trofeje na miestnej antuke, ak by si mal vybrať, uprednostnil by zlatú medailu pred Pohárom mušketierov. Povedal to novinárom na turnaji v Buenos Aires.

"Ak by som si mal vybrať, uprednostním tohtoročné olympijské zlato. Aj keď, samozrejme, rád by som vyhral oboje, nebudem klamať," povedal svetový hráč číslo dva, ktorý sa v Buenos Aires chystá na svoju tohtoročnú antukovú premiéru a obhajobu titulu.

"Je mojím snom získať olympijskú medailu pre svoju krajinu. Zisk zlata je jednou z najlepších vecí, ktoré môžete v športe dosiahnuť," dodal.

Alcaraz je v súčasnosti svetovou dvojkou.
Alcaraz je v súčasnosti svetovou dvojkou.Flashscore

Alcaraz, ktorý už bol aj svetovou jednotkou, má vo svojej zbierke zatiaľ dve grandslamové trofeje. V roku 2022 slávil svoj premiérový úspech na US Open a vlani ovládol Wimbledon. Tento rok bude mať v dejisku Roland Garros dve šance - French Open sa uskutoční od 26. mája do 9. júna a 27. júla sa sem tenisti vrátia na olympijský turnaj.

Podobný double mali tenisti k dispozícii aj v Londýne 2012. V slávnom All England Clube najprv bojovali o wimbledonskú trofej a potom o olympijské medaily.