Nagelsmann: Zodpovednosť musí prijať celý tím, nielen ja

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nagelsmann: Zodpovednosť musí prijať celý tím, nielen ja

Nagelsmann tvrdí, že za všetko zodpovedať nemôže.
Nagelsmann tvrdí, že za všetko zodpovedať nemôže.Profimedia
V piatok je na programe predohrávka nemeckej Bundesligy. Domáci Bayern hostí Leverkusen. Pred stretnutím odpovedal novinárom na otázky tréner Julian Nagelsmann (35), ktorého médiá v poslednom období kritikou nešetria.

Hlavný lodivod Bayernu zdôraznil, že za zlý štart do aktuálneho ročníka nemôže iba on. Zodpovednosť musí prijať celý tím. Mníchovčania nazbierali v siedmich kolách 12 bodov. Na vedúci Union Berlín majú manko piatich bodov.

"Klamal by som, keby som tvrdil, že posledné týždne ma vôbec netrápili. Viem, že každý z nás musí, za túto situáciu, vyvodiť osobnú zodpovednosť," povedal novinárom Julian Nagelsmann.

Mníchovčania sa z majstrovskej trofeje tešili nepretržite posledných 10 rokov. Pred reprezentačnou prestávkou prehrali v Augsburgu 0:1. Po prvý raz za 87 zápasov sa im stalo, že svojmu súperovi nedokázali streliť ani jeden gól.

"V uplynulých dvoch týždňoch sa moje meno spomínalo príliš často. Na druhej strane, veľa iných mien nebolo ani spomenutých. Viem, že za všetko nemôžem. Rovnako viem, že sa nemôžem vyhnúť zodpovednosti," pokračoval jeden z najmladších trénerov v Európe. 

V ostatných štyroch stretnutiach Bayern nezvíťazil. Trikrát remizoval a raz prehral. Naposledy podobnú sériu zažili v mníchovskej kabíne pred 20 rokmi. 

Napriek nepriaznivej bilancii Nagelsmann podotkol, že o odstúpení z postup trénera nepremýšľa. Rád by znova ovládol domácu Bundesligu a napodobnil vlaňajšiu cestu v Lige masjtrov (štvrťfinále, pozn. red.).

"Keď nevyhráme zápas, premýšľam o tom, ako môžeme opäť zvíťaziť," uzavrel kormidelník Bayernu, ktorý bude chcieť svoje slová pretaviť do výsledku s Bayerom Leverkusen.