Najdrahším hráčom na svete je Bellingham, na chrbát mu dýcha Haaland či kolegovia z Realu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najdrahším hráčom na svete je Bellingham, na chrbát mu dýcha Haaland či kolegovia z Realu

Hodnota Bellingham stúpa s jeho kvalitným výkonmi.
Hodnota Bellingham stúpa s jeho kvalitným výkonmi.Profimedia
Podľa správy, ktorú vo štvrtok 4. januára zverejnilo švajčiarske výskumné centrum CIES, ktoré analyzuje futbalové údaje z viac ako 50 krajín, je anglický stredopoliar Realu Madrid Jude Bellingham (20) na prvom mieste rebríčka najdrahších hráčov planéty.

Bellingham pútal pozornosť už dlho pred prestupom do Realu Madrid, no v španielskej metropole doslova žiari a momentálne má hodnotu 268 miliónov eur. Tesne za ním je v tomto smere nórsky kanonier Erling Haaland či kluboví kolegovia Angličana z Brazílie Vinícius Júnior a Rodrygo.

Jednoznačne najhodnotnejším futbalistom francúzskej Ligue 1 je reprezentačný kapitán Kylian Mbappé z PSG. Jamal Musiala z mníchovského Byernu je najdrahším hráčom nemeckej Bundesligy a Lobotkov spoluhráč Chviča Kvaracchelija vládne rebríčku talianskej Serie A.

V porovnaní s júnom minulého roka sa počet hráčov s prestupovou hodnotou vyššou ako 100 miliónov eur takmer zdvojnásobil, a to z 20 na 39 futbalistov. Odhady cien CIES vychádzajú z ekonomických práv hráčov a nezohľadňujú možné výstupné klauzuly.

Desať najdrahších hráčov súčasnosti
Desať najdrahších hráčov súčasnostiCIES