Najväčšiu šancu na zisk Bedarda má aktuálne Chicago

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najväčšiu šancu na zisk Bedarda má aktuálne Chicago

Bedard a Chicago? Marián Hossa by Kanaďana rád videl v bývalom pôsobisku.
Bedard a Chicago? Marián Hossa by Kanaďana rád videl v bývalom pôsobisku.Profimedia
Connor Bedard (17) je hráčom, ktorého by chceli vo svojom mužstve všetky kluby NHL, ale podariť sa to môže iba jednému z nich. O tom, kto bude týmto "šťastlivcom", rozhodne draftová lotéria.

Už niekoľko rokov nemá najhorší tím sezóny automaticky právo prvej voľby, ale stále má najvyššiu šancu vyhrať draftovú lotériu a zároveň istotu, že nebude mať horší ako tretí výber. Momentálne je celkom s najnižším počtom bodov Chicago Blackhawks.

Zámorský expert Steven Ellis tak pripomína, že "jastrabi" disponujú až 25-percentnou šancou na to, že budú vyberať úplne na začiatku. Nikto zároveň nepochybuje o tom, že Bedard nebude jednotkou.

Chicago je po úspešných rokoch v prestavbe. Niekdajší lídri tímu sú už dávno preč a starnúci Patrick Kane s Jonathanom Toewsom takisto majú to najlepšie za sebou.

Hráč ako Bedard by im ale priniesol enormnú kvalitu a určite aj ambície časom znova vyhrať Stanley Cup.

Momentálne majú Blackhawks iba 26 bodov, najhorší počet v lige. O dva viac získal Columbus Blue Jackets, ktorý má podľa Ellisa 13,5-percentnú šancu na víťazstvo v draftovej lotérii. Nasledujú Arizona, San José, Montreal a Vancouver.

Pre slovenského fanúšika by určite bolo skvelé, ak by Slafkovský a Bedard teoreticky vytvorili jednu z najobávanejších dvojíc NHL, no to je iba v rovine téorií.

Tieto výpočty sa môžu samozrejme do konca základnej časti zmeniť, keďže tabuľka NHL bude pre lotériu aktuálna až po poslednom stretnutí základnej časti.

Momentálne sa profiliga nachádza tesne za polovicou, všetky tímy odohrali od 41 do 46 zápasov z 82.

Ohľadom Connora Bedarda sa na tlačovej konferencii pri príležitosti Kaufland Winter Games v Bratislave exkluzívne pre Flashscore vyjadril legendárny útočník Marián Hossa.

"Rozprával som sa o ňom s mojím okruhom kamarátov, ktorí to sledujú. Tohto hráča sa nedalo nezaregistrovať. Všimol som si ho už dávnejšie. Prekonal rekord Erica Lindrosa v počte bodov na MSJ, pričom mal o dosť menej zápasov, čo je fenomenálne," odpovedal trojnásobný víťaz Stanley Cupu.

Nedávno sa pod strop United Center dostal jeho dres s číslom 81, ktorý si už nikto nebude môcť obliecť. Sám preto vie, aké je dôležité, aby tento klub z "Original six" dokázal opäť zaujať stratené pozície.

"Bedard je hráč subtílnejšej postavy. Má neuveriteľnú strelu švihom, čo sa mi veľmi páči. O hokejovom IQ ani nehovorím. Aj keď to nie je isté, tak je veľká pravdepodobnosť, že by tento hráč mohol prísť do Chicaga, čo by bolo veľmi pozitívne po určitom odmlčaní od play-off," verí Hossa.