Hossa chce Bedarda v Chicagu. Poslať Slafkovského na farmu by bola chyba, tvrdí Gáborík

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hossa chce Bedarda v Chicagu. Poslať Slafkovského na farmu by bola chyba, tvrdí Gáborík
Hossa chce Bedarda v Chicagu. Poslať Slafkovského na farmu by bola chyba, tvrdí Gáborík
Hossa chce Bedarda v Chicagu. Poslať Slafkovského na farmu by bola chyba, tvrdí GáboríkProfimedia
Legendy slovenského hokeja Marián Hossa (44) a Marián Gáborík (40) predstúpili pred novinárov na tlačovej konferencii pri príležitosti Kaufland Winter Games 2023 a hovorili o viacerých aktuálnych témach.

Po ukončení kariér si užívajú "život na dôchodku" v Trenčíne. Susedia spoločne kočíkujú a venujú čas predovšetkým rodinám, ktoré sa obom bývalým útočníkom v posledných mesiacoch rozrástali. Napriek tomu majú skvelý prehľad o tom, čo sa deje vo svetovom hokeji.

Témou číslo jeden je, samozrejme, kanadský útočník Connor Bedard, jasná jednotka nadchádzajúceho draftu do NHL. Vzhľadom na aktuálnu situáciu v profilige má veľké šance na jeho zisk Chicago Blackhawks. "Jastrabi" sú na dne tabuľky. K lepšej budúcnosti pritom nemusia byť ďaleko.

"Rozprával som sa o ňom s mojím okruhom kamarátov, ktorí to sledujú. Tohto hráča sa nedalo nezaregistrovať. Všimol som si ho už dávnejšie. Prekonal rekord Erica Lindrosa v počte bodov na MSJ, pričom mal o dosť menej zápasov, čo je fenomenálne," odpovedal na otázku Flashscore trojnásobný víťaz Stanley Cupu Marián Hossa.

Nedávno sa pod strop United Center dostal jeho dres s číslom 81, ktorý si už nikto nebude môcť obliecť. Sám preto vie, aké je dôležité, aby tento klub z "Original six" dokázal opäť zaujať stratené pozície.

"Bedard je hráč subtílnejšej postavy. Má neuveriteľnú strelu švihom, čo sa mi veľmi páči. O hokejovom IQ ani nehovorím. Aj keď to nie je isté, tak je veľká pravdepodobnosť, že by tento hráč mohol prísť do Chicaga, čo by bolo veľmi pozitívne po určitom odmlčaní od play-off," verí Hossa.

Podobne sedemnásťročného mladíka vníma takisto Marián Gáborík: "Bolo neuveriteľné sledovať ho. Keď sme s Ivanom Fenešom robili podcast, tak spomínal, že on ho v zákulisí videl rozcvičovať sa a keď si všimol, aké má nožiská, tak povedal, že je to neuveriteľné. Má obrovské bandasky a je nesmierne silný," vtipne vysvetlil dlhoročný hráč viacerých klubov NHL.

Tiež si ho vie predstaviť v drese Blackhawks, no okrem tejto organizácie majú šancu vyhrať draftovú lotériu ďalšie tímy. Gáborík si kanadského hokejistu nevie predstaviť v drese Arizony Coyotes, čo by podľa neho mohlo viesť k zaujímavým výmenám.

"Keby ho Chicago zobralo, bolo by to určite dobré, no keby jednotku draftu mala Arizona, tak si myslím, že by tam nastali výmeny. Takýto hráč sa narodí raz za veľa rokov. Pokojne ho môžeme porovnávať s hokejistami ako Kovaľčuk alebo McDavid," povedal pre Flashscore víťaz Stanley Cupu s Los Angeles Kings.

Opomenúť nemohli ani ďalšiu vychádzajúcu hviezdu, a to slovenskú jednotku uplynulého draftu Juraja Slafkovského. Ten sa bodovo trápi, gól či asistenciu nezaznamenal už trinásť zápasov.

"Je to veľa stretnutí, ale tlak a kritika robia hráča odolným. Tréner vidí, že keď sa dostáva do šancí, aj keď ich nepremieňa, tak je to v určitom smere dobré znamenie. Horšie by bolo, keby sa do príležitostí nedostával. Vtedy by bolo na zváženie, aby hral na farme, ale pre Juraja na to momentálne nie je dôvod," nechal sa počuť Hossa.

Priniesol zaujímavý názor: "Keďže sa dostáva do šancí, tak je len otázka času, kedy to pretrhne. V Amerike sa to prirovnáva ku kečupu vo fľaške. Síce to najskôr nejde von, ale keď sa to spustí, tak to už ide," vysvetlil. Takisto Gáborík tvrdí, že najlepší strelec ZOH 2022 sa časom chytí.

"Každý hokejista má v kariére momenty, kedy sa mu nedarí a neboduje, aj mne sa to stalo. Nie je to tragédia, no zároveň nie je jednoduché hrať v najväčšom klube sveta. Myslím si, že teraz, keď Montreal v podstate stratil šancu na play-off, tak dostane viac herného priestoru a organizácia s ním bude pracovať. Keby ho poslali na farmu, bol by to krok späť," hovorí.

Stredobodom záujmu hráčov, ktorí robili úžasné meno slovenskému hokeju, neušla ani mladá štrnásťročná Nela Lopušanová: "To, čo predvádza, som nikdy radšej neskúšal, pretože som to nevedel," otvorene priznal Hossa.

"V mojom najlepšom kariérnom období som toto v živote nedokázal. Skúšal som to na tréningoch, no nikdy mi to nevyšlo. Robí úžasné meno slovenskému hokeju," doplnil Gáborík.