Juraj Slafkovský exkluzívne pre Flashscore: V NHL sa zatiaľ hlavne učím

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juraj Slafkovský exkluzívne pre Flashscore: V NHL sa zatiaľ hlavne učím

Slafkovský je historicky prvou draftovou jednotkou zo Slovenska.
Slafkovský je historicky prvou draftovou jednotkou zo Slovenska.Profimedia
Osemnásťročný Juraj Slafkovský tento rok pobláznil hokejovú verejnosť. V drafte prestížnej NHL si ho klub Montreal Canadiens vybral z prvého miesta a urobil z neho stredobod pozornosti. V rozhovore pre náš portál prezradil zaujímavosti o svojej premiérovej sezóne v zámorí. Reč padla aj na jeho narastajúcu popularitu.
Rozhovor s Jurajom Slafkovským.
Zdeněk Matějovský

Pozícia jednotky draftu NHL prináša pocit veľkej zodpovednosti. Ako sa vyrovnávate s týmto tlakom? 

"Musím povedať, že to nie je až také špeciálne. Musím hrať na určitej úrovni, ale skôr je to o tom, aby som sa učil a zatiaľ sa hlavne učím. Nároky momentálne asi nie sú také vysoké, aké budú v nasledujúcich rokoch."

Aká bola aklimatizácia v Montreale? Existuje niečo, na čo ste neboli pripravený?

"Vedel som, že je to najlepšia liga, sú tu najrýchlejší hráči a všetko sa tu robí v rýchlosti, takže asi nie. V podstate som čakal všetko, stačí sa na to už len adaptovať a snáď to bude dobre."

Dvanásť zápasov v rade ste nebodovali (rozhovor sa uskutočnil ešte pred duelom s Nashvillom-pozn.). Čo so športovcom urobí taká negatívna bilancia?

"Jasné, že by som dal radšej nejaký gól či bod, ale treba hrať dobre, robiť všetky veci, ktoré robiť mám a verím, že to jedného dňa príde. Asi nič iné čakať nemôžem, len tomu ísť naproti (smiech)."

Slovenský mladík sa chce v tíme Canadiens presadiť.
Slovenský mladík sa chce v tíme Canadiens presadiť.Profimedia

Ako hodnotíte výkony slovenskej reprezentácie na MS do 20 rokov?

"Som veľmi šťastný za chlapcov, ako hrali, aj za všetky výsledky, ktoré dosiahli. Škoda, že sa nepodarilo streliť o gól viac proti Kanaďanom, ale taký je hokej a som na nich hrdý."

Čo hovoríte na striebro českého tímu?

"Keď už išli do toho predĺženia, tak som si povedal, že radšej nejaký európsky tím ako Kanada, ale zase tiež neviem, či Česko (smiech). Ale nie, určite je to dobré pre český hokej a pre nás na Slovensku je to veľká motivácia."

Vaša popularita na Slovensku neustále rastie. Považujete sa za vzor pre mladých hokejistov?

"Zatiaľ asi skôr nie. Predsa, mám len osemnásť rokov. Ale je možné, že sa nejakí malí chlapci rozhodnú hrať hokej aj kvôli mne, za čo som rád. Je to len a len dobre."