Na bod čaká 11 zápasov. Slafkovský zotrval v NHL a dosiahol dôležitý míľnik

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na bod čaká 11 zápasov. Slafkovský zotrval v NHL a dosiahol dôležitý míľnik

V sezóne 2023/2024 už Slovák nebude považovaný za nováčika.
V sezóne 2023/2024 už Slovák nebude považovaný za nováčika.Profimedia
Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (18) nebodoval v NHL v jedenástom zápase za sebou, ale jeho Montreal prerušil negatívnu sériu. Canadiens sa tešili prvýkrát po siedmich prehrách, keď doma zdolali St. Louis 5:4.

Slafkovský nastúpil v druhej útočnej formácii s Joshom Andersonom a Christianom Dvorakom, na ľade bol takmer 12 minút, z toho 66 sekúnd odohral v presilovke.

Montreal Canadiens - St. Louis Blues 5:4

Osemnásťročný krídelník bol pri prvých dvoch góloch Blues, ale ani za jeden priamo nemohol. Tréner Martin St. Louis mladého Slováka v tretej tretine posielal na ľad sporadicky a do druhej formácie posunul namiesto neho Jonathana Drouina.

Montreal strelil tri góly a otočil skóre z 3:4 na 5:4, keď víťazný gól zaznamenal Anderson práve po akcii Drouina.

Slafkovský bol v 40. zápase v aktívnej zostave Canadiens, bude mu oficálne zapísaná prvá sezóna v profilige a v budúcej nebude nováčik. Do tejto štatistiky sa počíta aj to, keď je hráč zdravý náhradník. V praxi to znamená, že sa neobmedzeným voľným hráčom stane o rok skôr.

Prvý muž draftu 2022 nastúpil do svojho 35. zápasu, naposledy bodoval 14. decembra v Ottawe, keď získal asistenciu. Celkovo má bilanciu 4+6.