Neapol je stále nezdolaný, trápenie Interu pokračuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neapol je stále nezdolaný, trápenie Interu pokračuje

Kamerunčan Anguissa strelil Turínu dva góly.
Kamerunčan Anguissa strelil Turínu dva góly.Profimedia
Futbalisti Neapola sú v tomto ročníku talianskej Serie A aj po ôsmom kole bez prehry. V sobotu zdolali FC turín 3:1.

O úvodné dva góly Neapola sa postaral kamerunský reprezentant Andre-Frank Zambo Anguissa už v úvodnej štvrťhodine. Najprv zužitkoval center Maria Ruia, ktorý poslal do brány hlavičkou od žrde a otvoril si tak strelecký účet v Serie A.

O chvíľu predviedol sólovú akciu cez polovicu ihriska – loptu potiahol až pred bránu a Vanju Milinkoviča-Saviča prekonal z bezprostrednej blízkosti. Zvyšné dva góly padli ešte pred polčasom. Najprv na 3:0 domáci zásluhou Khvichu Kvaratscheliu.

V úplnom závere prvého dejstva za Turín skóroval Antonio Sanabria, keď sa presadil v skrumáži vo vnútri šestnástky. 

"Nebudem klamať, som veľmi šťastný. Môj prvý gól v Serie A," uviedol nadšený Anguissa. Chválou na adresu svojho mužstva za výkon v prvom dejstve nešetril tréner Luciano Spalletti.

"Skvelý polčas s naozaj dobrým začiatkom. Skombinovali sme fyzickú silu a kvalitu. Štyridsať minút som bol spokojný s tým, čo vidím – chlapci kontrolovali hru a napádali na polovici súpera. Potom sme stratili tempo, za čo vzdávam rešpekt Turínu," uviedol kormidelník domácich.

"Doplatili sme na chyby z nepozornosti. Nemáme zlý prístup. Doplácame na jednotlivé pochybenia," okomentoval Jurič výkon svojho tímu, ktorý prehral tretí duel v rade.

Slovenský reprezentant Stanislav Lobotka odohral v drese domácich plnú minutáž. 

Ďalšiu prehru zaznamenal vlaňajší vicemajster Inter Miláno. V zostave s Milanom Škrianiarom nestačil na AS Rím 1:2. Domáci figurujú so štyrmi prehrami na siedmom mieste tabuľky a na vedúci Neapol strácajú osem bodov.

"Nemôžeme si pomôcť, ale cítime sklamanie. Dnes sme si zaslúžili vyhrať. Bol to náš najlepší výkon v sezóne a nemáme z neho nič, bolí to," uviedol frustrovaný kormidelník domácich Simone Inzaghi.

Jeho tím privíta v utorok Barcelonu v rámci skupinovej fázy Ligy majstrov, a ak chce pomýšľať na postup do osemfinále, potrebuje katalánsky tím zdolať.

Kouč Rimanov Jose Mourinho sledoval zápas z tímového vozidla, keďže si odpykával jednozápasový dištanc za červenú kartu v dueli proti Atalante (0:1).

"Rozprávali sme sa s trénerom, bol veľmi spokojný. V predchádzajúcich rokoch nám robili veľké tímy problém, najmä vonku. Dnes sme odviedli skvelú prácu – vyšiel nám návrat a máme tri body," uviedol stredopoliar hostí Bryan Cristante.