Neapol s prvou prehrou v sezóne, Milik hrdinom Juventusu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neapol s prvou prehrou v sezóne, Milik hrdinom Juventusu

Aktualizované
Milik rozhodol o troch bodoch pre Juventus v nadstavenom čase.
Milik rozhodol o troch bodoch pre Juventus v nadstavenom čase.Profimedia
Zápasové dianie Serie A odštartovali v novom roku súťažné duely, z ktorých si víťazstvá odnášali AC Miláno, Sampdoria či Juventus. Prvý bod po štvormesačnom čakaní si pripísal káder Verony. Naopak, premiérovú prehru v prebiehajúcom ročníku si pripísali futbalisti Neapola.

Serie A - 16. kolo:

US Salernitana - AC Miláno 1:2

Góly: 83. Bonazzoli - 10. Leao, 15. Tonali

Favorizovaní hostia zvládli duel na ihrisku súpera a zaknihovali jedenástu výhru sezóny. Pomohli si k tomu aj vydarenou úvodnou štvrťhodinou, po ktorej viedli už o dva presné zásahy. Svoj siedmy gólový zápis ročníka pridal jeden z najlepších ligových strelcov Rafael Leão. Na súpiske hostiteľa sa nenachádzal Norbert Gyömbér, premiéru si odkrútil mexický gólman Guillermo Ochoa. Pre Salernitanu to bola tretia prehra za sebou, v tabuľke jej po súboji patrilo 13. miesto. Milánčania si tromi bodmi upevnili druhú najvyššiu pozíciu.

US Sassuolo - Sampdoria Janov 1:2

Góly: 64. Berardi - 25. Gabbiadini, 28. Augello

Dôležité body do tabuľky získali futbalisti Sampdorie, ktorí po dlhej prestávke od ligových povinností pretrhli šnúru štyroch prehier a zaznamenali druhú výhru aktuálneho ročníka. Doposiaľ nazbierali iba deväť bodov a sú ponorení v pásme zostupu. Pre domáci káder to bol piaty duel v rade bez víťazstva.

Spezia - Atalanta 2:2

Góly: 8. Gyasi, 31. Nzola - 77. Hojlund, 90+3. Pašalič

Po troch novembrových prehrách cestovalo mužstvo z Bergama na ihrisko Spezie, ktorá si pred dlhou pauzou pripísala dôležité víťazstvo v súboji s Veronou. K ďalším cenným trom bodom mali domáci nakročené aj v úvodnom vystúpení roka 2023, no gólom z 93. minúty zariadil remízu hosťujúci Pašalič. Káder hostiteľa delí od zóny zostupu päť bodov, Atalanta pomýšľa na pohárovú Európu.

Turín FC - Hellas Verona 1:1

Góly: 64. Mirančuk - 45. Djurič

Posledný bodový zápis Verony sa datuje k 4. septembru 2022, tamojší celok vtedy uspel v domácom prostredí proti Sampdorii. Odvtedy ťahalo mužstvo 10-zápasovú šnúru ligových prehier a do tabuľky nezískalo ani jediný bod. To sa zmenilo hneď pri štarte nového roka, keď Hellas remizoval na turínskej pôde.

AS Rím - Bologna 1:0

Góly: 6. Pellegrini (pen.)

Zverenci Josého Mourinha využili zaváhanie Atalanty a po zisku troch bodov sa v tabuľke dostali na jej miesto - Rimania uzatvarajú prvú šesticu. Všetko podstatné sa odohralo hneď v úvode stretnutia, keď v šiestej minúte premenil nariadený pokutový kop kapitán Lorenzo Pellegrini.

Lecce - Lazio Rím 2:1

Góly: 57. Strefezza, 71. Colombo - 14. Immobile

Domáci káder zvládol meranie síl s rímskym Laziom a zaknihoval tretí úspešný ligový súboj po sebe. Po prvom polčase hostitelia prehrávali, no počas druhej polovice zápasu v rozmedzí štrnástich minút nepriaznivé skóre otočili a na svoje konto si pripísali štvrtú výhru sezóny. Lazio doposiaľ nazbieralo 30 bodov a rovnako je na tom aj jeho mestský rival.

US Cremonese - Juventus Turín 0:1 (0:0)

Gól: 90.+1 Milik

Juventusu chýbalo viacero hráčov. Medzi nimi opory ako Pogba, Di María, Cuadrado, Vlahovič či Bonucci. Na ihrisku to bolo cítiť. Domáci si vypracovali viacero šancí, ale Szczesneho neprekonali. "Stará dáma" zabrala v nadstavenom čase, keď sa presadil Arkadiusz Milik a rozhodol o troch bodoch. 

ACF Fiorentina - AC Monza 1:1 (1:0)

Góly: 19. Cabral - 61. Carlos Augusto

Domáci priaznivci sa síce radovali už v 19. minúte po rane z kopačky Arthura Cabrala, ale po zmene strán odpovedal Carlos Augusto. Monza získala na ihrisku súpera bod po troch prehrách v rade. 

Inter Miláno - SSC Neapol 1:0 (0:0)

Gól: 56. Džeko

Líder tabuľky zlyhal na pôde milánskeho Interu prvýkrát v ročníku. Domáci boli aktívnejší už v prvom dejstve, ale gólovo sa presadiť nedokázali. Všetko im vynahradil v 56. minúte Edin Džeko. Bol to aj súboj dvoch slovenských reprezentantov. Na jednej strane stopér Milan Škriniar, na druhej defenzívny stredopoliar Stanislav Lobotka. Prvý menovaný odohral 90 minút, druhý schádzal z ihriska päť minút pred záverečným hvizdom. Neapolčania majú na čele tabuľky päťbodový náskok pred AC. 

Udinese Calcio - FC Empoli 1:1 (0:1)

Góly: 70. Pereyra - 3. Baldanzi, ČK: 79. Akpa Akpro (Empoli)