Neapol svojou hrou baví celú Európu, Spalletti je na hráčov hrdý

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Neapol svojou hrou baví celú Európu, Spalletti je na hráčov hrdý
Taliansky tréner prežíva so svojím mužstvom rozprávkový úvod do sezóny.
Taliansky tréner prežíva so svojím mužstvom rozprávkový úvod do sezóny.Profimedia
Futbalisti SSC Neapol potvrdili skvelú formu v tejto sezóne a v stredu spečatili postup do ďalšej fázy Ligy majstrov. Počas jedného týždňa strelil taliansky tím desať gólov Ajaxu Amsterdam a doslova tak vyžmýkal holandský veľkoklub.

Neapol v zostave so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom, ktorý odohral celý zápas, potreboval na spečatenie postupu vybojovať doma proti Ajaxu aspoň bod a svoj cieľ začal napĺňať gólom už zo 4. minúty. Postupne sa presadili Hirving Lozano a Giacomo Raspadori.

Ajax vykresal nádej hneď po zmene strán, keď sa prudkou hlavičkou presadil Davy Klaassen. Po hodine hry premenil Chviča Kvaracchelia penaltu po ruke Jurriena Timbera, no pokutový kop zvládol aj na druhej strane Steven Bergwijn v 83. minúte. Zverenci Luciana Spallettiho potom tesný náskok zvýraznili, na konečných 4:2 upravil Victor Osimhen.

"Som na týchto chlapcov hrdý. Dokázali niečo obrovské. V tejto súťaži je odhodlanie uspieť. Hráči dobre absorbovali všetok ten náboj z okolia, od výkrikov z útrob štadióna sa mi takmer zatočila hlava," povedal po stretnutí tréner SSC.

Domáci vyhrali deviaty zápas v rade vo všetkých súťažiach, v A-skupine LM ešte nestratili ani bod. Spalletti však nebol spokojný s niektorými fázami duelu: "Vo futbale už neexistujú schémy. Preto je nevyhnutné vedieť, ako rozpoznať zmeny v správnom čase. Liga majstrov opäť ukázala, aké je to ťažké. Po jedinom rozptýlení, keď sa nám zranil Anguissa, sa Ajax postavil na nohy. Zakaždým, keď naše tempo opadlo a chýbala nám kontinuita, dostával sa súper pred našu bránu."

Neapol najbližšie čaká 16. októbra súboj s Bolognou v domácej súťaži, o týždeň neskôr nastúpi proti AS Rím. Klub sa momentálne nachádza na 1. mieste tabuľky, s dvojbodovým náskokom pred Atalantou Bergamo.