Prestrelka Barcelony a Interu priniesla deľbu bodov, Bayern postupuje do osemfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestrelka Barcelony a Interu priniesla deľbu bodov, Bayern postupuje do osemfinále

Aktualizované
Goretzka sa teší z gólu v sieti českého súpera.
Goretzka sa teší z gólu v sieti českého súpera.Profimedia
Futbalisti Interu Miláno si posilnili šance na postup do osemfinále Ligy majstrov. V stredajšom šlágri C-skupiny remizovali na ihrisku FC Barcelona 3:3 a pred svojím konkurentom v boji o druhú priečku majú stále trojbodový náskok. V pozícii kapitána odohral za hostí celý zápas slovenský obranca Milan Škriniar. Postup z tejto skupiny si už vybojoval Bayern Mníchov po výhre 4:2 na ihrisku Viktorie Plzeň.

Liga majstrov - 4. kolo:

C-skupina:

Viktoria Plzeň - Bayern Mníchov 2:4 (0:4)

Góly: 62. Vlkanova, 75. Kliment - 25. a 35. Goretzka, 10. Mané, 14. Müller. Rozhodoval: Frankowski (Poľ.)

Naďalej stopercentný je v C-skupine Bayern Mníchov, ktorý aj v prvom polčase odvety "vyučoval" Plzeň (pred týždňom ju zdolal 5:0) a už po 25 minútach viedol na ihrisku Viktorie 3:0 - strelecky sa presadili Sadio Mané, Thomas Müller a Leon Goretzka. Kouč domácich hneď potom poslal na ihrisku slovenského krídelníka Erika Jirku, ešte do prestávky však Goretzka pridal štvrtý gól Bavorov. Po zmene strán skorigovali za domácich Adam Vlkanova a Jan Kliment na 2:4.

FC Barcelona - Inter Miláno 3:3 (1:0)

Góly: 82. a 90.+2 Lewandowski, 40. Dembele - 50. Barella, 63. Martinez, 89. Gosens. Rozhodoval: Marciniak (Poľ.)

Barcelona odštartovala proti Interu aktívne a po necelých desiatich minútach musel po hlavičke Roberta Lewandowského zachrániť hostí od gólu Henrich Mchitarjan. Vzápätí letel prudký pokus Raphinhu tesne nad bránku hostí. Na druhej strane zakončil v 16. minúte po štandardnej situácii akrobaticky Edin Džeko a od brvna sa lopta odrazila pred bránkovú čiaru Kataláncov. Brankár hostí Andre Onana o desať minút neskôr vytlačil na roh parádny pokus Ousmana Dembeleho, jeho náprotivok Marc-André ter Stegen zasa zlikvidoval pokus Denzela Dumfriesa.

Barcelona sa po tlaku dočkala päť minút pred prestávkou, keď Dembélé zblízka dorazil loptu do siete po prudkej prihrávke Sergiho Roberta - 1:0. Na začiatku druhého polčasu krátko ošetrovali Škriniara a jeho tím dokázal vyrovnať v 50. minúte, center Alessaandra Bastoniho si za "spiacou" obranou spracoval stehnom Nicolo Barella a upravil na 1:1.

O obrat v skóre sa v 63. minúte postaral Lautaro Martinez, ktorý prízemnou strelou od žrde upravil na 2:1 pre Inter. V 82. minúte vyrovnal Robert Lewandowski, ale dráma sa neskončila a hostí poslal opäť do náskoku Robin Gosens o sedem minút neskôr. V hre o postup ešte Barcelonu udržal opäť Lewandowski parádnou hlavičkou na 3:3 v nadstavenom čase.

Tabuľka C-skupiny.
Tabuľka C-skupiny.Flashscore

D-skupina:

Sporting Lisabon - Olympique Marseille 0:2 (0:2)

Góly: 20. Guendouzi (z 11 m), 30. Sanchez. Rozhodoval: Hernandez (Šp.), ČK: 19. Esgaio, 61. Goncalves (obaja Sporting) po druhej ŽK

Hostia vyťažili zo skorého vylúčenia Ricarda Esgaia, ktorý inkasoval dve žlté karty v priebehu troch minút a na ihrisku nevydržal ani 20 minút. V druhom polčase išiel predčasne pod sprchy aj jeho spoluhráč Pedro Goncalves.

Tottenham Hotspur - Eintracht Frankfurt 3:2 (3:1)

Góly: 20. a 36. Son, 28. Kane (z 11 m) - 14. Kamada, 87. Alidou. Rozhodoval: Del Cerro Grande (Šp.), ČK: 60. Tuta (Frankfurt) po druhej ŽK

Vo vyrovnanej D-skupine je na čele Tottenham Hotspur po víťazstve nad Eintrachtom Frankfurt 3:2. Na vedúci gól hostí zareagovali domáci už v prvom polčase dvoma zásahmi Heung-Min Sona a jedným Harryho Kanea z jedenástky.

Tabuľka D-skupiny.
Tabuľka D-skupiny.Flashscore