Proti Bayernu bude chytať Slovák Tvrdoň, Barcelona pred Interom počíta straty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Proti Bayernu bude chytať Slovák Tvrdoň, Barcelona pred Interom počíta straty

Proti Bayernu bude chytať Slovák Tvrdoň, Barcelona pred Interom počíta straty
Proti Bayernu bude chytať Slovák Tvrdoň, Barcelona pred Interom počíta stratyProfimedia
Po reprezentačnej prestávke sa vracia futbalová Liga majstrov. Z utorkového programu najviac priťahuje pozornosť skupina C, kde Bayern Mníchov od 18:45 hostí Viktoriu Plzeň a o 21:00 štartuje šláger medzi Interom Miláno a Barcelonou.

Bayern Mníchov - Viktoria Plzeň

Český majster po prehrách s Barcelonou a Interom nemôže v Bavorsku počítať so svojou brankárskou jednotkou. Jindřich Staněk kvôli zdravotným problémom absentoval už cez víkend proti pražskému Bohemians, kde ho zastúpil slovenský gólman Marián Tvrdoň a to isté by sa malo opakovať aj v Allianz Arene.

"Jindřich stále cíti bolesť a s najväčšou pravdepodobnosťou nenastúpi," povedal novinárom Pavel Horváth, asistent hlavného trénera plzenského klubu, ktorý sa vyjadril aj k Tvrdoňovi: "Bude to pre neho krst ohňom. Ešte pred rokom chytal za Ústí nad Labem a teraz sa predstaví proti Bayernu," doplnil bývalý záložník.

Viktoria nemôže počítať ani so zraneným Janom Sýkorom a vykartovaným Pavlom Buchom. Navyše, nad mužstvom trénera Michala Bíleka visí negatívna historická štatistika. Pred deviatimi rokmi Plzeň podľahla Bayernu na jeho pôde 0:5, tiež v skupinovej fáze Ligy majstrov, čo je najvyššia prehra klubu v pohárovej Európe.

Bayern bude doma jasným favoritom, no zaobísť sa bude musieť bez dvojice Thomas Müller a Joshua Kimmich, ktorí sú v domácej izolácii po pozitívnych testoch na prítomnosť koronavírusu. Smerom do ofenzívy bude nebezpečný mladík Jamal Musiala.

Stále iba 19-ročný hráč strelil cez víkend pri výhre 4:0 nad Bayerom Leverkusen gól a pridal dve asistencie. V sezóne 2022/23 nastúpil jedenásťkrát. Stačilo mu to až na sedem gólov a päť asistencií.

Tréner Julian Nagelsmann môže byť o niečo spokojnejší, keďže Mníchovčania vyhrali v Bundeslige po troch remízach a jednej prehre. Posunuli sa na tretie miesto tabuľky. Ak uspejú proti Plzni, udržia si stopercentnú bilanciu v skupine Ligy majstrov.

Inter Miláno - FC Barcelona

Inter aj Barcelona majú po dvoch zápasoch zhodne tri body. Oba celky porazili Plzeň a podľahli Bayernu. V ich vzájomných stretnutiach pôjde o veľa. Vzhľadom na aktuálnu situáciu v tabuľke sa práve medzi touto dvojicou môže rozhodnúť o tom, kto postúpi do osemfinále a kto pôjde do Európskej ligy.

Milánsky veľkoklub prežíva najhorší úvod sezóny za jedenásť rokov. Proti AS Rím a Udinese prehral posledné dva ligové stretnutia, z uplynulých štyroch vyhral iba nad Turínom. Logicky nasledoval pád v tabuľke a to až na deviate miesto.

Talianske médiá preto začali riešiť, či tréner Simone Inzaghi zotrvá na lavičke a zhodujú sa, že sa rozhodne v tomto týždni. Jeho budúcnosť záleží na zápasoch proti Barcelone a Sassuolu. Aby mohol pokračovať, musí napodobniť Mourinha, pretože v roku 2010 práve Portugalčan sedel na lavičke Interu. Vtedy "Nerazzuri" jediný raz v histórii doma porazili Barcelonu a neskôr zdvihli nad hlavu "ušatú trofej".

V šlágri utorkového programu Ligy majstrov sa nepredstavia zranení Romelu Lukaku a Marcelo Brozovič, zdravotné problémy hlási i Lautaro Martínez. Nateraz je štart Argentínčana otázny.

Ešte väčšie absencie sú na barcelonskej strane. Reprezentačná prestávka dopadla pre Kataláncov doslova katastrofou. Ronald Araújo už absolvoval operáciu a príde o MS v Katare, viac ako mesiac by mal chýbať aj ďalší obranca Jules Koundé.

Do nominácie pre stretnutie s Interom sa nedostali kvôli zdravotným problémom ani Hector Bellerín, Frenkie de Jong a Memphis Depay. S problémami dohrával cez víkend proti RCD Mallorca mladík Gavi, trénerovi Xavimu bude napriek tomu k dispozícii.

Výsledkovo a herne ale Barcelona môže byť spokojná, pretože s Realom Madrid má na čele tabuľky La Ligy zhodne 19 bodov a ešte ani raz neprehrala. Poľský kanonier Robert Lewandowski sa postaral už o deväť ligových a dvanásť súťažných gólov.