Nečakanou víťazkou obrovského slalomu Grenierová, Vlhová na stupni víťazov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nečakanou víťazkou obrovského slalomu Grenierová, Vlhová na stupni víťazov

Aktualizované
Petra Vlhová sa oproti prvému kolu posunula o tri miesta nahor.
Petra Vlhová sa oproti prvému kolu posunula o tri miesta nahor.Profimedia
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (27) obsadila v sobotnom obrovskom slalome Svetového pohára tretie miesto.

V slovinskej Kranjskej Gore Vlhová zaostala o 40 stotín sekundy za Kanaďankou Valérie Grenierovou, tá slávila premiérové víťazstvo v SP v kariére. Druhá skončila Talianka Marta Bassinová (+0,37), ktorá zvýšila svoj náskok v priebežnej klasifikácii disciplíny.

Vlhová dosiahla 64. pódiové umiestnenie v prestížnom seriáli, siedme v tejto sezóne. V obráku bola predtým druhá v Semmeringu a tretia v Sestriere. Na čele SP zostala Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá sa umiestnila v sobotu až na 6. priečke (+1,33), Vlhová je druhá.

V 2. kole na priamejšie postavenej trati zvolila Vlhová agresívnejšiu jazdu. Svoj náskok na dovtedy vedúcu Coralie Frasseovú Sombetovú zvýšila na druhom a treťom medzičase až na 54 stotín a dolu ešte zrýchlila. Podarilo sa jej zajazdiť bez chýb, v cieli mala k dobru 0,93 s na Francúzku a hlásila veľkú spokojnosť.

Na jej jazdu nestačila ani Mikaela Shiffrinová, ktorá si tak musí počkať na 82. víťazstvo a ženský rekord krajanky Lindsey Vonnovej. Američanka po šnúre piatich triumfov napokon skončila až šiesta.

Bassinová potom prekonala Vlhovej čas o tri stotinky, Brignoneová a Gutová-Behramiová sa zaradili za Slovenku. Grenierová tlak zvládla a jej premiérové pódiové umiestnenie v SP bolo hneď aj víťazným.