Nehrával a chcel odísť. Teraz je Lobotka blízko k podpisu novej zmluvy: Chcem tu zostať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nehrával a chcel odísť. Teraz je Lobotka blízko k podpisu novej zmluvy: Chcem tu zostať

Stanislav Lobotka je blízko podpisu novej zmluvy s Neapolom.
Stanislav Lobotka je blízko podpisu novej zmluvy s Neapolom.Profimedia
O tom, že Stanislav Lobotka (28) patrí k neodmysliteľnej súčasti Neapolu v aktuálnej sezóne, niet pochýb. Klub mu to dáva jasne najavo návrhom nového kontraktu. Ak sa strany dohodnú, slovenský reprezentant zotrvá v Serii A minimálne do roku 2027. Čo je pre klub najdôležitejšie, samotný stredopoliar je na štadióne Diega Maradonu šťastný a chce zostať.

S informáciou o novej zmluve prišiel renomovaný športový žurnalista Fabrizio Romano. Okrem dĺžky kontraktu do júna 2027 prezradil tiež aj to, že je v ňom zahrnutá opcia na ďalší rok. V prípade jej využitia by mal reprezentant Slovenska v tom čase 33 rokov.

"Sme v kontakte a rozprávame sa o konkrétnych číslach i možnostiach. Nachádzame sa v dobrej fáze rokovaní. Chcem zostať v Neapole," uviedol Stanislav Lobotka v rozsiahlom rozhovore pre Il Corriere dello Sport. 

Zmena pod Spallettim

Jeho skvelé, konzistentné výkony si získali pozornosť viacerých európskych veľkoklubov, medzi ktorými sa spomínal aj Real Madrid. Napriek tomu sa zdá, že budúcnosť 28-ročného futbalistu je v Neapole. Paradoxom je, že pred pár mesiacmi uvažoval o svojom odchode, keďže pod vtedajším trénerom Gennarom Gattusom nehrával. 

"Nevysvetľuje sa mi to ľahko. Veľa som toho neodohral a vo februári 2021 som podstúpil prvú z dvoch operácií mandlí. Prestal som si veriť a zostal som smutný. Chcel som odísť, pretože každý, kto pravidelne nehrá, si kladie podobné otázky a hľadá riešenia."

Lobotka v súboji proti Atalante.
Lobotka v súboji proti Atalante.TASR

"Niektoré veci sú nevyhnuté. Myslel som si, že Gattuso chce iný typ hráča a pre mňa nemá miesto. V hlave som uvažoval o novom klube, ale následne som sa dal dokopy, schudol som, prišiel Spalletti a začala sa nová história," zdôraznil rodák z Trenčína, ktorý si dres "Partenopei" oblieka od januára 2020, keď prišiel za 21 miliónov eur zo Celty Vigo.

Toskánsky tréner prebudil v Lobotkovi novú chuť do futbalu. Dal mu dôveru, hrací čas na trávniku a vybudoval okolo neho "dobre namazaný stroj", ktorý nepochybne kráča za vysnívaným Scudettom. Po 26 kolách majú na čele Serie A osemnásťbodový náskok pred druhým Interom. Futbal je síce nevyspytateľný, ale musel by sa udiať zázrak, aby si Neapol takúto príležitosť nechal ujsť. 

Pohyb Lobotku v posledných troch ligových súbojoch.
Pohyb Lobotku v posledných troch ligových súbojoch.Opta by Stats Perform

"Spallettiho sme už poznali, no postupom času sme pochopili oveľa lepšie jeho štýl hry. A to je najdôležitejšie. Objavil osobnosť tohto tímu, ktorú ukazujeme na trávniku. Sme spokojní s tým, ako sa prezentujeme. Uvedomujeme si, že sezóna je stále dlhá, žiadne rozptýlenie dovolené nie je," prízvukoval Lobotka CorSportu.

Jeden z najvyťažovanejších v mužstve

V dvadsiatich šiestich súbojoch nazbieral 2 188 hracích minút, čo z neho robí jedného z najvyťažovanejších hráčov kormidelníka Spallettiho. Skúsený 64-ročný tréner sa náklonosti k svojmu slovenskému zverencovi netají. Nedávno vyhlásil, že v ňom vidí Andrésa Iniestu. "Viem, že som s ním bol porovnávaný, ale typologicky som iný hráč. Je skvelé byť prirovnávaný k Iniestovi, ale občas som mal pocit, že z toho plynie množstvo očakávaní, ktoré zvyšovali tlak."

Neapol síce z domáceho pohára vypadol, keď nečakane nestačil na Cremonese, ale okrem Serie A bojuje stále v najprestížnejšej klubovej súťaži. V stredu ho čaká domáca odveta s Frankfurtom. Z Nemecka si "Partenopei" doviezli náskok 2:0. 

Niekoľko tohtosezónnych štatistík Lobotku.
Niekoľko tohtosezónnych štatistík Lobotku.Opta by Stats Perform

"Každý sníva o víťazstve v Lige majstrov, no je to náročné. Hrajú ju najväčšie kluby. Nemáme čo stratiť. Nie sme ako Real Madrid. Keď postúpime do štvrťfinále a narazíme práve na nich, môžeme hrať vyrovnanú partiu. Nikto totiž neočakáva, že sa Neapol dostane do finále," uzavrel Stanislav Lobotka pre Il Corriere dello Sport.