Nemilé prekvapenie v SHL. Zostupujúce Brezno na záverečný duel sezóny nenastúpi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemilé prekvapenie v SHL. Zostupujúce Brezno na záverečný duel sezóny nenastúpi

Brezno sa lúči so Slovenskou hokejovou ligou smutným spôsobom.
Brezno sa lúči so Slovenskou hokejovou ligou smutným spôsobom.Mário Bóna
Sezóna 2022/2023 sa pre hokejové Brezno skončila trpkou príchuťou. Celok zo stredného Slovenska nielenže vypadol z druhej najvyššej slovenskej súťaže, ale rozhodol sa nevycestovať a neodohrať posledné kolo základnej časti v Žiline.

Už v polovici februára bolo jasné, že Brezno sa v Slovenskej hokejovej lige neudrží, keďže malo nedostihnuteľné manko na jedenáste miesto. Od 12. februára "Rytieri" prehrali osem duelov, nestačili ani na projekt slovenskej osemnástky po samostatných nájazdoch.

Do očí najviac udrel debakel so Žiarom nad Hronom 2:16, či prehry o šesť gólov s Modrými Krídlami 1:7 alebo Považskou Bystricou 2:8. V zápasoch dostávali priestor najmä mladíci, ale aj hráči s dovtedy minimom sezónnych štartov.

Výsledky posledných siedmich duelov Brezna.
Výsledky posledných siedmich duelov Brezna.Flashscore

Zo situácie sa netešili v Žiline, na ktorú čakalo záverečné stretnutie základnej časti pred domácimi fanúšikmi. Vlci zvíťazia kontumačne a na vlastnom ľade sa predstavia najbližšie až 16. a 17. marca, keď sa pre nich začína štvrťfinále play-off. Na súpera si musia počkať z kvalifikácie.

"Dnešný duel v Žiline sa neodohrá. Klub z Brezna informoval, že na dnešný zápas nevycestuje. O športovo-technických dôsledkoch rozhodne v priebehu dňa Ligová rada SHL," informuje na sociálnej sieti oficiálna stránka súťaže.