Neprehrali posledných 12 zápasov. Guardiola v FA Cupe varuje pred Bristolom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neprehrali posledných 12 zápasov. Guardiola v FA Cupe varuje pred Bristolom

Rob Atkinson (vľavo) oslavuje gól Bristolu City.
Rob Atkinson (vľavo) oslavuje gól Bristolu City.Profimedia
Manchester City sa síce v osemfinále FA Cupu vyhol súperovi z Premier League, ale manažér Pep Guardiola si nemyslí, že má postup proti Bristolu City, ktorý ťahá 12-zápasovú šnúru bez prehry, zaručený.

Bristol City, ktorý vedie Nigel Pearson, je od posledného decembrového týždňa neporazený vo všetkých súťažiach. V anglickej Championship sa posunul na 13. miesto.

Naposledy sa oba tímy stretli na Ashton Gate v roku 2018 v odvete semifinále Ligového pohára. Manchester City vtedy zdolal Bristol City 3:2 na ceste za prvou trofejou Guardiolu v anglickom klube.

Vyrovnaná zápasová bilancia Bristolu v Championship.
Vyrovnaná zápasová bilancia Bristolu v Championship.Flashscore

"Z mojich skúseností v tejto krajine, za posledných šesť rokov, keď idete hrať vonku v FA Cupe s tímom z Championship, je to vždy, vždy ťažké. Hrať doma je trochu iné," povedal Guardiola novinárom pred utorkovým súbojom.

Prehľad zápasu Bristol City - Manchester City

"Posledných 12 zápasov - žiadna prehra. Znamená, že sú vo forme. Moji skauti hovoria, že je to dobrý tím. Manažér má skúsenosti, darilo sa mu s Leicesterom a Watfordom, keď tam bol pred jednou či dvoma sezónami. Je to ako finále. FA Cup je naozaj, naozaj dôležitá súťaž."

Forma Bristolu City v ostatných 10 súbojoch.
Forma Bristolu City v ostatných 10 súbojoch.Flashscore

Manchester City sa po dvoch po sebe idúcich remízach cez víkend odrazil a porazil Bournemouth 4:1, ale Guardiola cíti, že tím môže hrať lepšie, keďže sa nachádza dva body za vedúcim Arsenalom, ktorý má zápas k dobru.

"Spôsob, akým hráme, je dobrý, výsledky by mohli byť lepšie. Niekedy sa to vo futbale stáva. Nemám žiadne sťažnosti na to, ako hráme a ako bojujeme. Nálada v šatni je výnimočná a chlapci robia všetko - to mi stačí. Mám pocit, že v Premier League sa stane veľa vecí, každý bude strácať body. My však nemôžeme pustiť ani jeden, chceme bojovať až do konca."

Guardiola potvrdil, že stredopoliar Kevin De Bruyne je stále chorý, v Bournemouthe nehral. Manažér Citizens bude rozhodovať o nasadení aj v prípade obrancov Johna Stonesa a Aymerica Laporta.