Nezdolaná Swiateková pokračuje vo forme, Rubľov vyradil Gasqueta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nezdolaná Swiateková pokračuje vo forme, Rubľov vyradil Gasqueta
Swiateková pokračuje bez straty setu.
Swiateková pokračuje bez straty setu.Profimedia
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 21. februára?

19:15 - Jakub Menšík vo svojom prvom štvrťfinále na najvyššom okruhu v Dauhe vyzve Andreja Rubľova. Najvyššie nasadený hráč a šampión z roku 2020 si vo svojom úvodnom zápase poradil s bývalým víťazom Richardom Gasquetom. Francúzskemu veteránovi neponúkol ani jeden brejkbal a vyradil ho za necelú hodinu 6:3, 6:4.

18:00 - Jakub Menšík pokračuje vo svojej premiére v hlavných súťažiach turnajov ATP na 200. ročníku v Dauhe. V druhom kole po viac ako trojhodinovom boji zdolal bývalú svetovú jednotku, dvojnásobného šampióna a minuloročného finalistu Andyho Murrayho 7:6, 6:7, 7:6. Počas dvoch dní si zapísal premiérové dva skalpy hráča TOP 50 a vo svojom premiérovom štvrťfinále na najvyššom okruhu vyzve ďalšieho bývalého víťaza katarského podujatia. O jeho súperovi rozhodne duel medzi nasadenou jednotkou Andrejom Rubľovom a Richardom Gasquetom.

17:35 - Iga Swiateková vrátila po setoch 6:1, 6:4 prehru dvojnásobnej wimbledonskej šampiónke Eline Svitolinovej na tisícke v Dubaji. Predĺžila tak svoju aktuálnu sériu neporaziteľnosti na šesť zápasov a chce zopakovať minuloročné finále v Spojených arabských emirátoch. Svetová jednotka sa vo štvrťfinále stretne buď s Čeng Čchin-wen, alebo Anastasiou Potapovovou.

15:45 - Karolína Plíšková vstúpila do osemfinále na tisícke v Dubaji so sériou 11 víťazstiev, ale svoju sériu nedokázala predĺžiť. Bývalá svetová jednotka prehrala 6:2, 4:6, 3:6 so svetovou trojkou Coco Gauffovou, ktorá sa na tomto mieste po roku opäť dostala do štvrťfinále a môže tu vyrovnať svoje maximum. O semifinále si zahrá s Annou Kalinskou.

15:00 - Markéta Vondroušová bude v Dubaji bojovať o svoje prvé semifinále od senzačného triumfu vo Wimbledone proti Sorane Cirsteovej. Rumunka zdolala Donnu Vekičovú 3:6, 6:3, 7:5. Tá nenadviazala na skalp Aryny Sabalenkovej.

14:20 - Karen Chačanov pricestoval do Dauhy po osemfinále Australian Open a semifinále v Marseille a vo svojom úvodnom zápase roka v katarskej metropole zdolal nebezpečného Fabiana Marozsana 6:4, 7:5. Druhý nasadený hráč sa vo štvrťfinále stretne s Christopherom O'Connellom alebo Emilom Ruusuvuorim.

13:30 - Jelena Rybakinová si stále môže aj na treťom turnaji na Blízkom východe v tomto roku zahrať vo finále. Nasadená štvorka, ktorá tento rok nazbierala už dva tituly, v osemfinále na tisícke v Dubaji po takmer trojhodinovej bitke zdolala kvalifikantku Magdalénu Frechovú 7:6, 3:6, 6:4. Vo štvrťfinále sa finalistka z roku 2020 stretne s Jasminou Paoliniovou.

12:15 - Anna Kalinská potvrdzuje v Dubaji skvelú tohtoročnú formu, ruská kvalifikantka vyhrala i piaty zápas v dvoch setoch. V osemfinále si poradila 6:4, 7:5 s Jelenou Ostapenkovou, ktorá tento rok vyhrala dva turnaje a všetky predchádzajúce prehry zaznamenala proti Viktorii Azarenkovej. Kalinská upravila bilanciu proti hráčkam TOP 10 na 5:6. O svoje prvé semifinále na podujatí väčšom ako WTA 250 bude usilovať proti Coco Gauffovej alebo Karolíne Plíškovej.

10:29 - Maria Sakkariová zatiaľ nenašla lepšiu formu ani po ukončení dlhoročnej spolupráce s trénerom Tomom Hillom a aj na štvrtom turnaji roka skončila najneskôr na druhej súperke. Bývalá svetová trojka v Dubaji prehrala s Jasminou Paoliniovou 4:6, 2:6. O svoje najväčšie semifinále si Talianka zahrá s Magdalenou Frechovou alebo Jelenou Rybakinovou.

10:25 - Markéta Vondroušová dosiahla v Dubaji prvú víťaznú sériu a prvé štvrťfinále od vlaňajšieho US Open. Česká jednotka zmietla z kurtu Ľudmilu Samsonovovú po výsledku dvakrát 6:2, zabojuje o vyrovnanie svojho maxima v tomto dejisku a zároveň si bude chcieť zahrať prvé semifinále od šokujúceho triumfu vo Wimbledone. Jej súperkou vo štvrťfinále bude Sorana Cirsteaová alebo Donna Vekičová.

09:40 - Chorvát Ivo Karlovič oficiálne ukončil kariéru. Tento 211 centimetrov vysoký hráč, ktorý naposledy súťažil na okruhu ATP pred dva a pol rokom, to oznámil na sociálnej sieti X. Karlovič počas 25 rokov získal osem titulov, zaznamenal 371 víťazstiev a 346 prehier. Zarobil 10,1 milióna dolárov v prize money, jeho najvyššie umiestnenie vo svetovom rebríčku bolo 14. miesto v auguste 2008.

05:30 - Španielsky tenista Carlos Alcaraz odstúpil pre zranenie v 1. kole dvojhry turnaja ATP v Riu de Janeiro. Druhý hráč rebríčka si podvrtol pravý členok už v druhej výmene zápasu s domácim Brazílčanom Thiagom Monteirom. Dvadsaťročný dvojnásobný grandslamový víťaz uviedol, že rozhodnutie bolo "preventívnym opatrením" a zranenie by nemalo byť vážne. Čítajte viac.

02:30 - Po takmer dvojhodinovej bitke vypadla z turnaja v Riu turnajová trojka Nicolás Jarry, ktorý nenašiel spôsob, ako poraziť Yannicka Hanfmanna. Nemec, ktorému vo svetovom rebríčku patrí 56. miesto, zdolal Jarryho 6:1, 1:6, 7:5 a triumfoval nad Čiľanom druhýkrát v rade.

01:45 - Na rovnakom turnaji potvrdil úlohu favorita Sebastián Báez, ktorý zdolal Corentina Mouteta 6:4, 6:3 a vzájomnú bilanciu vylepšil na 2:1.

01:00 - Stan Wawrinka si v Riu de Janeiro svoju tohtoročnú bilanciu nevylepšil. V boji o postup do osemfinále prehral s Facundom Diazom Acostom 5:7, 4:6. Zatiaľ čo skúsený Švajčiar stále čaká na druhé víťazstvo v sezóne, argentínsky tenista predĺžil svoju sériu neporaziteľnosti na šesť zápasov.