Po obhajobe v Melbourne nasledovalo vypadnutie. Sabalenková končí v Dubaji už po prvom kole

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po obhajobe v Melbourne nasledovalo vypadnutie. Sabalenková končí v Dubaji už po prvom kole

Sabalenková sa rýchlo rozlúčila s turnajom v Dubaji.
Sabalenková sa rýchlo rozlúčila s turnajom v Dubaji.Profimedia
Aryna Sabalenková (25) bez straty jediného setu obhájila triumf na januárovom Australian Open 2024. Na "tisícke" v Dubaji však skončila hneď po prvom zápase, hoci viedla o set a brejk. Bývalá svetová jednotka podľahla Donne Vekičovej (27).

Vekičová - Sabalenková 6:7, 6:3, 6:0

Sabalenková vstúpila do aktuálnej sezóny v Brisbane a vo finále schytala výprask od rivalky Jeleny Rybakinovej. Na Australian Open sa však prezentovala lepšou formou a bez straty jediného setu obhájila minuloročný triumf, dosiahla na svoj prvý titul od májového Madridu a získala druhý grandslamový vavrín.

Na kurty sa vrátila až po takmer mesačnej pauze na prebiehajúcej akcii v Dubaji. Bieloruska sa v Spojených arabských emirátoch radila k najväčším favoritkám, avšak na druhom tohtoročnom podniku WTA 1 000 stroskotala prekvapivo už po prvom zápase, keď nestačila na Vekičovú. So svojou neobľúbenou súperkou si zhoršila vzájomnú bilanciu na 2:6. Chorvátka dosiahla svoj prvý skalp hráčky z TOP 10 od júna, o svoje premiérové štvrťfinále na podnikoch WTA 1 000 si zahrá so Soranou Cirsteaovou.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

V predchádzajúcom vzájomnom súboji vlani vo štvrťfinále Australian Open dominovala bývalá svetová jednotka a aktuálne druhá hráčka poradia. Dvojsetové víťazstvo mohla oslavovať aj tentoraz, namiesto toho ale prvýkrát od májového vystúpenia v Ríme nezvládla vstup do turnaja.

Sabalenková sa po vydretom úvodnom dejstve dostala do vedenia 2:0 a mala brejkbal. Zlý odhad ju však stál gem a nakoniec aj zápas. Chorvátka sa vybičovala k vynikajúcemu výkonu. Trojnásobná grandslamová finalistka naopak začala o niečo viac chybovať, vo zvyšku stretnutia uhrala už len jednu hru a s turnajom sa rozlúčila potupným kanárom. Jej výkon by na väčšinu súperiek zrejme stačil, ale proti fantasticky hrajúcej Vekičovej nemohla uspieť.

Vekičová si pripísala štrnásty skalp súperky z TOP 10. V 27 rokoch zaútočí na svoje vôbec prvé štvrťfinále na prestížnych "tisíckach". Bývalá svetová devätnástka bude v osemfinále čeliť Sorane Cirsteaovej, s Rumunkou sa stretne po takmer dvoch rokoch a vzájomnú bilanciu môže vyrovnať na 3:3.

"Je to veľmi cenná výhra. Aryna mala výborný vstup do sezóny, je to skvelá hráčka a dnes to bol veľmi ťažký zápas. Síce som ju predtým päťkrát porazila, ale ona vyhrala ten najdôležitejší súboj vlani vo štvrťfinále Australian Open. Tá prehra ma veľmi bolela a vedela som, že tentoraz musím predviesť svoj najlepší tenis, aby som vyhrala,“ povedala chorvátska víťazka na kurte.