Závislá od víťazstiev. Sabalenková túži po ďalších triumfoch, čaká ju turnaj v Dubaji

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Závislá od víťazstiev. Sabalenková túži po ďalších triumfoch, čaká ju turnaj v Dubaji

Sabalenková je motivovaná úspechom v Austrálii.
Sabalenková je motivovaná úspechom v Austrálii.AFP
Svetová dvojka Aryna Sabalenková (25) uviedla, že po úspešnej obhajobe titulu na Australian Open je závislá od víťazstiev a túži po ďalšej veľkej sláve. Bieloruska sa vracia do diania na turnaji WTA 1000 v Dubaji, bude to jej prvé podujatie od spomínaného grandslamového triumfu v Melbourne Parku.

Sabalenková, ktorá svoje dubajské ťaženie otvorí v druhom kole proti Donne Vekičovej, priznáva, že je stále šokovaná, že sa jej podarilo obhájiť titul v Melbourne. Opisuje to ako sen, ale už sa pozerá dopredu a mieri za ďalším úspechom.

"Moja myseľ je nastavená pokračovať, bojovať a pracovať. Po skončení kariéry sa obzrieť späť a povedať si: 'Páni, toto sa mi podarilo dosiahnuť. To je šialené'," povedala novinárom v Dubaji a dodala: "Nie som typ človeka, ktorý niečo vyhrá a prestane. Som závislá od víťazstiev. Cítila som, že to mám jednoducho v krvi, a tak pokračujem, pracujem ďalej a dúfam, že budem vyhrávať."

Po tom, čo sa Sabalenková pri svojich prvých 14 grandslamových vystúpeniach snažila dostať cez štvrté kolo, sa teraz na posledných šiestich "major" turnajoch po sebe dostala aspoň do semifinále, čím preukázala neuveriteľnú konzistenciu na najvyššej úrovni.

Počas tohto obdobia 25-ročná tenistka prekonala vážne problémy s podaním a na kurte prešla mentálnou premenou. "Myslím, že som vždy hľadala niečo, čo mi pomôže lepšie sa ovládať. Po niekoľkých rokoch spolupráce so psychológom som sa rozhodla, že tak trochu prevezmem zodpovednosť a nebudem čakať, že mi niekto pomôže niečo napraviť," vyjadrila sa a pokračovala:

"Jediná vec, ktorá mi pomáha, som práve ja sama, jednoducho som prestala čakať, že moje problémy vyriešia ostatní, začala som si ich riešiť sama. Myslím, že to prinieslo oveľa viac sebadôvery a kontroly." Sabalenková si dopriala čas na oslavu svojho triumfu na Australian Open a hovorí, že stále cíti emócie zo svojho víťazstva, ale už je to minulosť a musí sa sústrediť na ďalšie turnaje.