Alcaraz neobháji triumf z Buenos Aires, v semifinále nestačil na Jarryho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alcaraz neobháji triumf z Buenos Aires, v semifinále nestačil na Jarryho
Alcaraz si o titul nezahrá.
Alcaraz si o titul nezahrá.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) neukončil čakanie na titul ani na antuke v Buenos Aires a stále hľadá formu od svojho posledného grandslamového titulu na Wimbledone. Španiel prehral v argentínskej metropole v semifinále s Nicolásom Jarrym (28) v dvoch setoch 6:7, 3:6 a neobháji titul z minulého roka. Čiľan postúpil do svojho prvého finále od vlaňajšieho mája, keď triumfoval v Ženeve. Vo finále sa stretne s domácim Facundom Díazom Acostom, pre ktorého to bude finálový debut na okruhu ATP.

Alcaraz - Jarry 6:7, 3:6

Carlos Alcaraz stále čaká na svoj prvý triumf od Wimbledonu, kde získal svoj druhý grandslamový titul. Tento rok sa zúčastnil len Australian Open, kde skončil pred bránami semifinále, a rovnako ako vlani dal vo februári prednosť antukovým podujatiam v Latinskej Amerike.

Španiel si vtedy zahral v Buenos Aires prvý raz a hneď si odniesol trofej pre víťaza, tento rok však titul neobháji. V semifinále dvoch favoritov hornej časti pavúka nestačil na nasadenú trojku Nicolása Jarryho a v treťom vzájomnom zápase utrpel prvú prehru.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Svetová dvojka na začiatku výborne podávala, v prvých štyroch gemoch si čistou hrou držala servis a dostávala súpera pod tlak, pričom ten získaval veľa bodov prechodom cez sieť. Brejk však nezískal a na rad prišiel tajbrejk, v ktorom mal Jarry jasne navrch a vyhral ho pomerom 7:2.

Na začiatku druhého setu získal Alcaraz čistou hrou súperovo podanie a slávil prvý brejk. Hneď v nasledujúcej hre si však neudržal podanie a umožnil Jarrymu vyrovnať. Za stavu 2:3 Španiel odvrátil niekoľko šancí súpera a stále si držal servis.

Potom však ponúkol Čiľanovi šancu na prelomenie podania a 21. hráč sveta ju využil na ukončenie zápasu v nasledujúcom geme. Pri prvých dvoch mečbaloch urobil dvojchybu, postup si tak výrazne skomplikoval. Nakoniec však po dvojhodinovom dueli slávil najväčšie víťazstvo kariéry.

Jarry, ktorý v predchádzajúcom zápase išiel ďalej po skrečovaní Tomása Martína Etcheverryho za stavu 1:1 na sety, sa vo finále stretne s domácim držiteľom divokej karty Facundom Díazom Acostom.